Ander thema

I Love Money

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
“I Love Money” toont de fascinerende wereld van bankbiljetten. Bankbiljetten zijn niet alleen een alledaags object, maar het zijn kleine kunstwerken, ze vertellen een verhaal over de geschiedenis en cultuur van een land. Met mijn werk wil ik de kijker meenemen naar mijn fascinatie voor het bankbiljet. Esthetiek, ontwerp en gelaagdheid van het bankbiljet staat hierin centraal, dit werk brengt een eerbetoon aan de schoonheid van deze alledaagse objecten. Dit is een ode aan het bankbiljet.

Artist statement

Ik zou mijzelf omschrijven als een leergierige grafisch vormgever die zich altijd wil blijven ontwikkelen. Door de jaren heen heb ik een passie ontwikkeld voor editorial design, print en typografie. Mijn werk is vaak te herkennen aan de combinatie van meerdere technieken, zowel digitaal als analoog. Ik haal mijn inspiratie vaak uit het alledaags leven en objecten die ik vervolgens vertaal naar een werk waarmee ik anderen wil inspireren.

Ambities

Ik kijk er naar uit om mij te begeven in het werkveld, wel ben ik nog op zoek naar welke positie als maker ik wil innemen. Ik kijk er naar uit om nog veel meer te leren. Ik zou graag willen werken bij een studio die zich voornamelijk veel bezig houdt met editorial design en typografie. Na een aantal jaren ervaring lijkt het mij heel tof om uiteindelijk mijn eigen bedrijf te kunnen gaan starten.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de opleiding heb ik geleerd om vanuit andere perspectieven te denken en te ontwerpen. Ik heb mijn eigen creatieve proces kunnen sturen en daarmee een eigen fijne werkmethode gecreëerd. Binnen de opleiding heb ik veel kunnen experimenteren met technieken en mediums om te kijken waar ik als maker het meest blij van word.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Exposities
2022, AG “De verdieping”

Publicaties
2024, Afstudeercatalogus HKU
2024, I Love Money