Zorg en welzijn

I didn't get into Berghain but I did meet Vica

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De documentaire ‘I didn’t get into Berghain but I did meet Vica’ gaat over Oekraïense Victoriia (Vica) die ik in Berlijn ontmoet bij de ingang van club Berghain. Victoriia is naar Berlijn gevlucht en kan daar ontsnappen aan de realiteit door zich over te geven aan de chaos die in deze stad te vinden is. Dat facineert mij en ik begin haar te filmen.

Niet veel later hoor ik dat ze uit Berlijn zal vertrekken omdat ze daar geen toekomst ziet voor zichzelf. In een poging haar leven weer op orde te krijgen verhuist ze naar een klein afgelegen Engels dorp. Ik reis met haar mee en onderweg leer ik Vica steeds beter kennen. We spreken over wat het betekent om op te groeien en je thuis te voelen in de huidige wereld.

Hoewel Victoriia in Engeland tot rust komt, wordt ze hier des te meer geconfronteerd met haar sombere gedachtes over de wereld en haar toekomst daarbinnen. Op zoek naar antwoorden reizen we af naar haar thuisstad Odesa, waar haar ouders nog altijd wonen.
Fragment uit de film

Artist statement

Als documentaire maker ligt mijn kracht in het om je heen kijken in de realiteit en het vinden van een persoon of fenomeen dat symbool staat voor een groter verhaal. Een verhaal dat, in het beste geval, iets universeels vertelt over de mens of maatschappij.

Ambities

Door in de komende jaren meer documentaires te maken wil ik mijn vaardigheden nog meer verfijnen. Dit met als doel om mijn films abstracter te maken zonder af te doen aan de verhalende kracht.

Geleerd tijdens de studie

Bij ieder onderwerp hoort een eigen vorm die bijdraagt aan het overbrengen van de boodschap. Andersom kan een onderwerp dat goed past bij de vorm weer de schoonheid van deze vorm tot zijn recht laten komen.