The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Eenzaamheid en
individualisering
raakt mij. In mijn vorige woning had ik een balkon
dat naar buiten uitstak. Hierdoor maakte
ik regelmatig een praatje met mijn oude
buurman schuin onder mijn woning. Nu
ik 20 meter verderop woon in een woning
met een afgeschermd balkon is dit contact
weggevallen. Ik zou graag meer naar hem
omkijken maar de ruimte maakt dit lastig. In mijn eindexamenwerk Hygge, probeer ik daarom sociaal contact tussen jong en oud te versterken binnen de wooncontext, door middel van (interieur)architectuur.

Artist statement

Hygge is Noors voor alledaags samenzijn, gezelligheid en welzijn. Een woord dat goed past bij een gevoel waar ik vaak naar op zoek ben in projecten. Mensen samenbrengen is dan ook in bijna alles wat ik maak een onderliggende drijfveer. Daarom zou ik mezelf omschrijven als de sociale architect. Om dit te faciliteren in mijn ontwerpen, sla ik graag de brug tussen theorie en praktijk. Hierin ligt mijn kracht in het begrijpelijk en ruimtelijk toepasbaar maken van grote theoretische begrippen, zoals die uit de omgevingspsychologie.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik te hebben bijgedragen aan diverse sociale vraagstukken door middel van interieurarchitectuur. Hierin hoop ik concepten te hebben ontwikkeld die directe impact hebben.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn studie is dat er meerdere vormen van kennis bestaan. Naast kennis door literatuur, zit kennis ook in je handen, ook wel embodied knowledge. Ook heb ik geleerd om op verschillende manieren te onderzoeken. Dit maakt het spannend, maar zorgt naar mijn mening voor meer en vernieuwende kennis. Daarnaast heb ik geleerd om te achterhalen wat mijn werkmethodiek is. Dit helpt mij om een volgende stap te kunnen zetten wanneer ik vastloop. Hierdoor kan ik mijn ontwerpproces beter doorlopen. Tot slot heb ik geleerd dat naast iets moois maken, het belangrijk is om op een verhalende, enthousiasmerende manier werk te presenteren. Ook de presentatie is onderdeel van het concept of ontwerp.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

n.v.t.