Diversiteit en inclusiviteit

Humans of the earth

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Racisme is een hedendaagse onderwerp waar mensen vaak mee geconfronteerd worden. Met mijn project wil ik racisme slachtoffers voornamelijk door hun uiterlijk een podium geven. Mensen kunnen hun verhaal kwijt dankzij mijn project, zodat ze kunnen laten zien wat voor schade racisme bij hun mensen heeft achtergelaten.
Dit is een audiofragment waarin een jonge vrouw haar ervaring met racisme deelt die ze op jonge leeftijd heeft meegemaakt. Haar verhaal illustreert de impact van racisme op haar leven en hoe het haar heeft gevormd. Als je meer audiofragmenten wilt beluisteren, kun je terecht op mijn website.

Artist statement

Als creatief ondernemer wil ik complexe en soms pijnlijke onderwerpen zoals angst en discriminatie bespreekbaar maken. Mijn creaties vormen een uitdrukking van mijn emoties en ervaringen, en dienen als krachtig instrument voor verandering en bewustwording. Geïnspireerd door de samenleving en mijn persoonlijke ervaringen, experimenteer ik met verschillende materialen en technieken om mijn verhalen te uiten. Ik hoop dat mijn kunst anderen kan inspireren om hun eigen emoties te verkennen en hun eigen verhaal te vertellen. Ik ben ervan overtuigd dat kunst ons kan helpen onze innerlijke wereld te verkennen en te begrijpen. Het is een voorrecht om mijn eigen reis te kunnen delen met anderen door middel van mijn kunstinstallaties.

Ambities

Mijn ambities zijn om over vijf jaar een gevestigde content creator te zijn, die zich met haar creatieve werk richt op het geven van een stem aan mensen die zich niet gehoord voelen. Ik wil een positieve impact hebben op de samenleving en relevante boodschappen delen via diverse mediakanalen.

Daarnaast wil ik mezelf blijven ontwikkelen en groeien als professional in het veld van content maken. Ik streef ernaar om mijn vaardigheden verder te verfijnen en nieuwe technieken en platformen te verkennen. Ook hoop ik samen te werken met inspirerende mensen en organisaties die zich inzetten voor sociale verandering.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn studie is dat kunst en creativiteit een krachtige manier zijn om iets te betekenen voor anderen en een positieve verandering teweeg te brengen in de samenleving. Bij elk project dat ik aanging of maakte, stelde ik mezelf de vraag: "Wat voor impact heeft dit op mijn medemens?" Dit besef heeft mijn perspectief op creativiteit en mijn rol als maker volledig veranderd.

Tijdens mijn studie aan de HKU ontdekte ik mijn passie voor het geven van een stem aan mensen die zich niet gehoord voelen. Ik leerde dat artistieke expressie en creatieve uitingen krachtige middelen zijn om verhalen te vertellen en maatschappelijke kwesties aan te kaarten. Het was een openbaring om te zien hoe mijn creatieve werk anderen kon raken en bewustzijn kon creëren.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Neem een kijkje op mijn website voor al mijn werk:
https://www.seymanurr.com

Catcalling

Het project "Catcalling" van mijn projectgroep maakt een statement over een probleem waarmee de meeste vrouwen op aarde te maken hebben wanneer ze gewoon op straat lopen.

We hebben een unieke ervaring gecreëerd: je bevindt je in een lege kamer waar je plotseling een hartslag hoort. Op een gegeven moment worden er allerlei kwetsende opmerkingen naar je geroepen, die een vrouw dagelijks te horen krijgt wanneer ze 's avonds laat over straat loopt.

Deze video biedt een volledige weergave van de ervaring en laat op indringende wijze zien welke impact catcalling heeft op vrouwen.

link naar mijn project:
https://www.youtube.com/watch?v=KMolZZy9QbA

nvt

niet van toepassing bij mij dit wil ik niet geplaatst hebben!