Gezondheid en welzijn

Huis zoekt een thuis

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
'Huis zoekt een thuis' is een prentenboek voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar. Het is een boek met een achterliggend thema van verlies en rouw, en het verhaal zelf wordt verteld vanuit de ogen van Huis. In het verhaal krijgt Huis niet de tijd om verdrietig te zijn om het verlies van haar oude bewoner voor er al nieuwe mensen op de stoep staan. De illustraties zijn digitaal ontworpen, met daarin verwerkte afbeeldingen. 

Artist statement

Ik laat mij constant inspireren door sprookjesachtige thema's en (kinder) verhalen. Mijn specialismen bestaan onder andere uit linoleumdruk en tekenen met digitale technieken. 

Ambities

Mijn ambities zijn tijdens mijn HKU tijd contant veranderd; en ik ben met een steeds grotere blik naar het werkveld gaan kijken. Ik hoop dat ik over 5 jaar als illustrator bij een kinderboekenuitgever werk waar ik ook genoeg artistieke vrijheid heb. In een constant veranderend werkveld hoop ik toch stabiliteit te bereiken, en tegelijkertijd te doen waar ik blij van word: maken!

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn HKU tijd heb ik ontzettend veel nieuwe technieken geleerd, maar wat ik toch echt het meest meeneem uit die tijd is dat ik opnieuw heb leren tekenen zonder onzekerheden. Ik heb mijn plezier voor het maken gevonden, en ik heb geleerd om met creatieve handen werk te maken wat eigen is en dicht bij mij blijft. Studeren aan de HKU was vallen,  struikelen, en opstaan maar dat heeft mij juist geleerd dat niet alles met een eerste poging perfect moet zijn.