Ander maatschappelijk thema

How you gonna cancel me?

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De cancelcultuur binnen de muziekindustrie is actiever dan ooit. Ook verschillende Nederlandse artiesten kwamen hier al mee in aanraking, denk aan namen als Dotan, Bilal Wahib en Lil'Kleine. Voor platenlabels kan zo'n 'canceling' (boycot) flink wat misgelopen inkomsten betekenen. Ik ben met dit onderzoek op zoek gegaan naar een passende oplossing voor dit probleem, zodat er geleerd kan worden van het verleden. Met een website voorzie ik Nederlandse platenlabels van nuttige informatie en tools.

Artist statement

Na mijn afstudeeronderzoek van Kunst & Economie aan de HKU ben ik gespecialiseerd in de cancel culture binnen de muziekindustrie, met een focus op de gevolgen van het cancelen van artiesten voor Nederlandse platenlabels.

Ambities

Momenteel ben ik al werkzaam als perspromotor bij V2 Records. Mijn ambitie is om verder te groeien in deze rol en om over 5 jaar een groot netwerk in de muziekindustrie te hebben opgebouwd, waarbij ik nog steeds dagelijks geprikkeld en uitgedaagd word binnen mijn werk.

Geleerd tijdens de studie

Dat ik vertrouwen mag hebben in het najagen van mijn dromen en me daarbij niet moet laten ontmoedigen door anderen. Dat ik doorzettingsvermogen heb en in staat ben verschillende werkzaamheden naast elkaar te doen, met goed resultaat.