Zorg en welzijn

How to build a house

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Ik ben als baby 3 maanden te vroeg geboren. Dit is een traumatische start, hierdoor voel ik mij niet goed genoeg en voelt het alsof ik nergens thuis hoor. Daarom ga ik voor mijn documentaire 'How to build a house' reizen van Noorwegen tot Nederland om mensen te interviewen om te leren wat ik nodig heb om mij ergens thuis te voelen.

Artist statement

Ik ben Marit een documentaire filmmaker. Ik vertel verhalen vanuit mijn eigen belevingswereld en uit mijn eigen ervaringen. Ik zie filmmaken als een vorm van collages maken. Het is mijn taak als filmmaker om alle kleine elementen aan elkaar te koppelen om zo onze complex gevoelens uit te drukken. Mijn inspiratie voor mijn afstudeerfilm 'How to build a house' kwam voort uit de zogenoemde tussenplaatsen. Plaatsen zoals: de trein, het motel, het tankstation en het restaurant langs de weg, de plaatsen waar niemand hoort of zich thuis voelt. Het zijn de randplekken van de wereld. Ik besloot voor mijn film juist naar deze plekken af te reizen om te onderzoeken wat Thuis nou eigenlijk betekent. Op deze manier probeer ik meerdere concepten bij elkaar te voegen om zo mijn innerlijke wereld te vertellen.

Ambities

Ik hoop dat ik nieuwsgierig blijf naar mezelf en de wereld om mij heen en dat ik langzaam maar zeker een eigen stijl ontwikkel voor mijn documentaires.

Geleerd tijdens de studie

Wat ik vooral heb ontdekt aan de HKU, is wat voor maker ik ben en wat ik interessant vind. Toen ik aan de HKU begon dacht ik dat ik een fictie maker was, maar door veel films te maken ben ik erachter gekomen dat documentaire mij veel beter ligt. Ook ben ik erachter gekomen dat ik verhalen vertel vanuit mijn persoonlijke belevingswereld en dus persoonlijke belang. Tot nu toe heb ik ontdekt dat ik hou van po√ętische/essay achtige storytelling hou.