Zorg en welzijn

Hortus Criticus

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Hortus Criticus van CAT GAV is een interactieve installatie die het onderwerp Kritiek in een nieuw licht zet.

Geïnspireerd door Hortus Botanicus, wat een wetenschappelijke tuin met een diverse collectie plantensoorten betekent, bestaat Hortus Criticus uit een paviljoen dat een lichtroze oranjerie voorstelt. Dit verwijst naar de gevoeligheid en de kracht van het onderwerp.

Binnenin worden vijf soorten kritiek gepresenteerd in de vorm van cactussen.

Hortus Criticus dient als een onderzoeksgebied voor kritiek binnen het dagelijkse leven.

Artist statement

CAT
GAV is de alias van een Amerikaans/Oekraïense jonge ontwerpster die op haar 11de naar Nederland is verhuisd vanuit Kyiv en haar leven hier verder opgebouwd heeft.
Een brede kijk vanuit sociaal-cultureel en maatschappelijk context maakt het werk uniek. Interesse voor de mens en de verbetering wordt aangevuld met het oog voor details, verantwoorde composities en tactiliteit.
Het plaatje moet kloppen, is het artistieke statement. Het visuele aspect sluit aan op de inhoud van het ontwerp, vult dit aan, en (dit is het belangrijkste) sluit aan bij het doel van het ontwerp. Hierbij gaat de voorkeur uit naar de praktische toepassing van kunst en ontwerp binnen het dagelijks leven.

Ambities

In mijn ogen is de mens gemaakt voor levenslange zelfontwikkeling. De ambitie is om eigen kwaliteiten (persoonlijke en professionele) verder te ontwikkelen en uit te balanceren. Bezig zijn met wat je goed kan, en daar beter in worden, wat je plezier geeft en wat bijdraagt aan de maatschappij en het milieu.
Voor mij heeft dat een antropologische richting. Wat ik precies over 5 jaar bereikt wil hebben op professionele ontwerpvlak is nog een open vraag.

Geleerd tijdens de studie

Mijn studie was de beste plek voor mijn zelfontplooiing, door de veiligheid die het me gaf voor mijn expressie, door alle feedback, nieuwe invalshoeken en veelzijdig kennis.
Het belangrijkste dat ik geleerd heb tijdens mijn studie is mezelf te accepteren, beter te begrijpen en respecteren. Opbouwender denken, voelen, waarnemen en creëren.
Alles ligt in je eigen handen. Het belangrijkste is om de richting te kiezen en om hulp te durven vragen. Als laatste toevoeging: zonder fouten in het leven, kan je moeilijk leren.