Ander thema

Hoor wat je ziet

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Met dit project ‘Hoor wat je ziet’ toon ik, als verhalenverteller, hoe storytelling in de museale context versterkt kan worden door geluid op een andere manier in te zetten. Door het geluid als een van “de wortels" van de tentoonstelling te laten zien, wil ik het gedachtegoed veranderen van tentoonstellingsmakers en de bezoekers. Met de bedoeling om geluid te gaan zien als een van de startblokken voor het bedenken en ontwerpen van een tentoonstelling.
De gekozen tonen, achtergrondgeluiden en stemmen gaan de dialoog met elkaar aan. In dit werk vertel ik voor nu mijn verhaal, maar hopelijk vertelt het in de toekomst het verhaal van de kunst om ons heen.

Artist statement

Als maker ben ik gefascineerd in hoe verhalen verteld worden in de ruimtelijke context. Hierbij probeer ik er door middel van beeld, geluid en storytelling mijn eigen draai aan te geven. Daarnaast word ik ook graag ingezet aan de productie kant van dit soort projecten. Door mijn opgelopen kennis en kunnen bij het Stedelijk Museum Amsterdam, heb ik gemerkt dat de creatieve uitdaging van een project ook kan zitten in het oplossen van opgekomen problemen. Deze combinatie maakt dat ik als maker graag breed ingezet wordt en hierdoor mijn bijdrage kan leveren aan creatieve projecten.

Ambities

Ik zou graag in een creatieve omgeving mijn interesse voor productie en storytelling willen inzetten om mooie belevenissen voor andere te maken.

Geleerd tijdens de studie

Hoe krachtig het kan zijn om de door jou bedachte verhalen op een interessante manier over te brengen en dat deze dan begrepen worden door andere. Dat de emoties en achterliggende beweegredenen naar voren komen en dat je daarmee mensen kunt raken.