Diversiteit en inclusiviteit

HOOP TALKS

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

HOOP TALKS is een podcast die verschillende aspecten van de hiphopcultuur verkent, waaronder rap, zang, schrijven, DJ'ing, marketing, zakelijk leiderschap enzovoort. Dit allemaal vanuit het perspectief van vrouwelijke makers binnen de HOOP-community. De deelneemsters mogen hun achtergrond, leerervaringen en toekomstplannen delen. Onderwerpen binnen de context van vrouwen in hiphop zullen worden besproken en er zal aandacht zijn voor succesvolle vrouwelijke hiphopmakers uit verschillende tijdperken en wat daarvan geleerd kan worden. 


Foto's: SZAAR / Kevin Canales 

Artist statement

Voor mijn onderzoek heb ik samengewerkt met Hiphophub, een initiatief van Theater aan de Rijn in Arnhem. Dit initiatief heeft als doel om de lokale hiphopcultuur een levendige plek te bieden. Sinds 1 maart zijn ze gestart met het communitytraject HOOP (Hiphop Operatie Oost Proefstuk), dat zich richt op vrouwen die zich verder willen ontwikkelen binnen de culturele sector vanuit een hiphop state of mind. 

Mijn focus lag op het belichten van de jonge, vrouwelijke hiphopmakers binnen HOOP en het stimuleren van langdurige samenwerkingen om vooroordelen rondom vrouwen in hiphop te verminderen. Met de podcast wil ik diverse verhalen, ervaringen en talenten benadrukken en vieren. Het doel is om meer vrouwelijke makers te inspireren en aan te moedigen actief deel te nemen aan de hiphopcommunity, zodat zij hun stem kunnen laten horen. Ik streef naar een gemeenschap waarin vrouwen zich veilig voelen en waar respect en saamhorigheid centraal staan.

Ambities

Mijn ambitie is om een community manager te worden voor vrouwen in hiphop. Als community manager wil ik een platform creëren waar vrouwelijke artiesten zich gesteund en geïnspireerd voelen, en waar ze hun verhalen en creativiteit kunnen delen met een groter publiek.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik een diepgaand begrip ontwikkeld van de muziekindustrie en de diversiteit die erin bestaat. Het heeft me niet alleen geholpen een netwerk op te bouwen van talenten en professionals, maar het heeft me ook laten zien dat creativiteit werkelijk geen grenzen kent.