Duurzaamheid en circulariteit
Ander thema

Home is where the Geru is

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Voor het project "Home is where the Geru is" verken ik de gemeenschappelijke ruimtes van studentenhuizen, ook wel bekend als de GeRu. Zonder echte eindverantwoordelijke en met beperkte financiële middelen ontstaan creatieve oplossingen snel. Ik ontdek sporen van feestjes, gevonden-op-straat trofeeën, innovatieve meubelaanpassingen en grappige stillevens in deze ruimtes. Hiervan maak ik illustraties; op zichzelf staande kunstwerkjes die samen een kleurrijke serie vormen. Als kijker mag je gerust dichtbij komen staan om alle imperfecties te ontdekken.

Artist statement

Mijn illustraties ontstaan vanuit een drijfveer van eigen gevoelens, angsten en ervaringen. Door onderwerpen volledig uit te pluizen tot er niets meer te pluizen valt, kom ik het liefst tot een verrassend herkenbare uitwerking. Mijn werk is knullig realistisch, met een grillig lijntje en net wat te veel verflaagjes over elkaar heen.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik dat ik nog steeds dezelfde nieuwsgierigheid heb als dat ik nu heb. Ik wil mijzelf blijven verbeteren, er valt altijd wat te leren. Ik hoop dat ik over 5 jaar terugkijk op een paar exposities, publicaties en hoop ik dat er een tekening van mij in meerdere huiskamers hangt.

Geleerd tijdens de studie

Blijf bij jezelf en je eigen ideeën en interesses. Soms moet je iets gewoon doen en niet te veel twijfelen en je zeker niet laten afleiden door wat anderen zeggen. Vertrouw op je eigen kunnen en alles wat uit jouw eigen handen komt kan niet anders dan uniek zijn.