Ander maatschappelijk thema

Hoe Mijn Oom Veranderde in een Schilderij.

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Hoe mijn Oom veranderde in een Schilderij is een essayistische zoektocht naar een gesprek over sterfelijkheid. Eind 2020 overleed mijn oom. Hij liet ons een schilderij na en hoopte op deze manier niet vergeten te worden. Voor mij was dit de eerste keer dat ik mij moest verhouden tot de dood. Ook kwam het besef van mijn eigen sterfelijkheid. Het was een ongelofelijk eng, maar ook waardevol inzicht.
Door middel van verschillende verhaallijnen met bijpassende voice-overs wordt de dood en onze wens om herinnerd te worden op diverse manieren belicht. Door weg te blijven van een klassiek narratief, nodig ik de kijker uit om zelf naar betekenis te zoeken. Met sferische beelden en persoonlijke voice-overs creëer ik een moment van bezinning en reflectie. Dit alles om een moment stil te staan, de dood in de ogen aan te kijken en ons eens wezenlijk af te vragen: wie wil ik zijn en wat betekent sterfelijkheid voor mij?

Artist statement

Met mijn werk wil ik vragen oproepen in plaats van beantwoorden. Het antwoord van mijn film ligt daarom ook vaak in het midden: het gaat er om wat je er zelf uit meeneemt. Het liefst snijd ik filosofische vraagstukken aan en experimenteer ik met nieuwe vertelvormen. Zo moedig ik de kijker op een prikkelende manier aan om na te denken over belangrijke thema’s als de dood of de zin van het leven.

Ambities

Mijn ambitie is om er nog beter achter te komen wat ik de wereld graag wil vertellen. Ik wil vooral veel maken om door het maken er steeds beter achter te komen wat ik echt belangrijk vind om te vertellen. Het lijkt me geweldig als ik over vijf jaar een eerste feature length film heb gemaakt, of daar in ieder geval mee bezig ben.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is het leren kennen van mijn visie als maker. Wat wil ik graag aan de wereld vertellen en vooral op welke manier? Welke vertelvorm past bij mijn visie? Doordat ik veel ruimte heb gekregen om te experimenteren weet ik nu goed wat mijn goede en zwakke punten zijn. De komende jaren wil ik mijn visie nog beter leren kennen zodat ik deze nog sterker kan verwoorden.