Ander thema

Hoe je als beginnend House Producer/DJ snel een fanbase opbouwt met Sociale Media

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In mijn eindexamenwerk heb ik samen met medestudent Martijn Vincken het dj/producer duo project "Feller & Jayti" opgezet. Ik heb onderzocht hoe je sociale media kunt gebruiken om je muziek te promoten en zo meer streams en naamsbekendheid te krijgen. De strategieën die ik hiervoor heb bedacht zijn gebaseerd op eigen experimenten, succesverhalen van bekende artiesten en analyses van algoritmes op platformen als YouTube en TikTok.
Content video voor "Joost - Europapa (Feller & Jayti Remix)". In deze video leggen we het werkproces uit over hoe we een remix maken. Doormiddel van het relevante onderwerp hebben we meer views weten te krijgen.
Content video voor "Feller & Jayti - Waste No Time" waar we doormiddel van een sketch onze song promoten.
Hoe je als beginnend House Producer/DJ snel een fanbase opbouwt met Sociale Media

Artist statement

Yo! Ik ben Jelmer.
Mijn passie voor EDM (Electronic Dance Music) is ontstaan in mijn vroege levensjaren. Vroeger luisterde ik non-stop naar David Guetta, Martin Garrix en Avicii. Vanaf m'n 12e ontstond de jongensdroom om ooit net zo goed te worden als deze artiesten.
Muziek maak ik onder de naam "Jayti". Ook heb ik samen met mede student Martijn Vincken het duo-project "Feller & Jayti" opgezet. Onder de naam Jayti maak ik vooral muziek die je kunt beschrijven als 'fel' en 'straight to the point'. Als ik een harde Future House track wil maken, dan maak ik een harde Future House track. Je kunt mijn muziek verder herkennen aan de emotionele melodieën en progressies. Achter elke track die ik maak zit een verhaal. De ene keer is dit verhaal vrolijk, de andere keer wat spannender.
Onder de naam "Feller & Jayti" maken we lekkere dansbare house muziek. We zijn begonnen met het maken van Funk House, maar zijn op dit moment ook bezig met tracks maken in andere house subgenres.
Naast muziek maken houd ik me bezig met stockfootage maken en verkopen. Ook ben ik bezig met content maken op sociale media. Deze content maak ik voor "Feller & Jayti", maar ook voor "Jayti".

Ambities

Over 5 jaar wil ik een succesvolle muziek carrière hebben opgezet. Ik ga voor minimaal 1 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify. Door het maken van content op sociale media hoop ik een grote fanbase te hebben opgebouwd.
Daarnaast wil ik de 100.000 abonnees behaald hebben op YouTube en een 'Silver Play Button' hebben ontvangen.
Mijn doel is om meerdere inkomstbronnen te hebben ontwikkeld, zodat ik niet van 1 project afhankelijk ben.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens deze opleiding is dat er veel meer in de muziek wereld is dan alleen muziek maken. Ik heb geleerd dat je je het beste breed kan specialiseren, zodat je je altijd over basiskennis beschikt als je bijvoorbeeld gaat samenwerken met producenten in een ander vakgebied. Zo heb ik afgelopen jaren veel meegepikt van alle Muziek & Technologie richtingen. Ik ben begonnen met Sound Design, legde vervolgens steeds meer de focus op Compositie, en heb me het laatste jaar gefocust op Productie. Ik denk dat ik mezelf nu een beetje als een "jack of all trades" kan zien binnen de muziekindustrie.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Op YouTube heb ik met "Jayti" meer dan 200.000 views behaald.
Ik ben trots op hoe "Feller & Jayti" zich tot nu toe heeft ontwikkeld. Ons portfolio wordt steeds groter!