Ander maatschappelijk thema

Hoe creëer ik een duidelijke en herkenbare visuele stijl voor een game?

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Tijdens mijn examen heb ik gewerkt aan de game "All Hands on Deck" in groepsverband. Mijn taak hierbinnen was er voor zorgen dat de game een duidelijke en herkenbare visuele stijl zou krijgen en deze ook zou behouden.
All Hands on Deck - Trailer

Concept art om een gevoel te krijgen voor de characters en hoe bepaalde mechanics er zouden gaan uitzien.

Voorheen zag het character er uit zoals je dat rechts ziet. De hoofdpersonages zijn het belangrijkste deel van het spel. Het was voor mij dus belangrijk dat ze er leuk en enthousiast uit zouden gaan zien. Het eind resultaat zie je hier aan de linkerkant.

Rechts zie je weer hoe het er voorheen uitzag. Aardig donker en er wordt veel gebruik gemaakt van donkere bruine kleuren.

Het doel was om een meer leesbare, vrolijke en speelse omgevingen te bouwen.

Artist statement

Mijn naam is Rens Kuilman en ik ben 3D Game Artist.

Graag werk ik met grote duidelijk vormen en fijne velle kleuren. Het liefste zo dat het lijkt alsof je het uit je beeldscherm zou kunnen pakken en er als speelgoed mee zou kunnen gaan spelen.

Naast alleen 3D werk maken vind ik het ook leuk om wat meer de technishe kant op te zoeken; het bouwen van prototypes, shaders, riggen en ook animeren.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik geleerd dat het belangrijk is om prioriteiten te leggen binnen een project, maar ook voor mezelf. Risk VS Reward

Ambities

Graag werk ik in een middel groot team waar ik games kan maken die bedoeld zijn voor entertainment.