Duurzaamheid en circulariteit

HILTEN+

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
HILTEN+ is een merk dat zich richt op het verminderen van de toevoer van kleding naar derdewereldlanden door restmaterialen te gebruiken. Er zal gebruik gemaakt worden van tweedehands kleding die niet meer verkocht kan worden in reguliere winkels. Het onderscheidende kenmerk van HILTEN+ is de samenwerking met opkomende modeontwerpers. Door hen een platform te bieden, kunnen er nieuwe ideeën en innovatieve ontwerpen integreren in de collecties. Dit stelt HILTEN+ in staat om klanten niet alleen unieke stukken aan te bieden, maar ook om de talenten van opkomende ontwerpers te ondersteunen en te promoten.
Door de keuze te maken voor geupcyclede vintage kledingstukken, wordt de druk op de lokale textielindustrie in derdewereldlanden vermindert en de negatieve impact op het milieu beperkt. HILTEN+ is gedreven om een verandering teweeg te brengen in de manier waarop mensen kleding consumeren en waarderen. Er wordt niet alleen mode gecreëerd maar ook een gemeenschap gebouwd met gelijkgestemde individuen die zich inzetten voor duurzaamheid en creativiteit.

Artist statement

Tijdens mijn studie ontdekte ik een passie voor mode, die door de tijd heen alleen maar gegroeid is. Ik heb mij gespecialiseerd in het ondernemerschap door een eigen merk op te richtten. Met mijn merk wil ik de huidige mode industrie met een andere blik bekijken. Ik voelde mij aangetrokken tot een nieuwe benadering, waarbij overmatige productie en het gebruik van nieuwe materialen werden vervangen door duurzaamheid en het hergebruik van oude materialen.

Ambities

Je bent nooit klaar met groeien en er is altijd ruimte voor ontwikkelingen. Ik wil betrokken blijven bij de opkomst van nieuwe merken, waar ik mijn vaardigheden en passie kan inzetten om hen te helpen hun visie te realiseren. Of het nu gaat om het bieden van ontwerpadvies, het ondersteunen bij productontwikkeling of het opbouwen van een sterke merkidentiteit, ik ben klaar om mijn expertise nog meer te verbreden.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie Kunst & Economie heb ik een transformerende ontwikkeling doorgemaakt als ondernemer in de culturele sector. Deze studie heeft mij waardevolle vaardigheden opgeleverd, waaronder het vermogen om kansen te zien en te benutten, creativiteit om nieuwe ideeën te genereren, doorzettingsvermogen om obstakels te overwinnen, een leervermogen om voortdurend te groeien en een onstuitbare nieuwsgierigheid naar het onbekende.