Ander thema

Hi, alles goed?

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Geen enkele vorm staat vast, er kan eindeloos mee geschoven worden. Wordt het kleiner? Groter? Of juist van vierkant naar rond? Vragen die tijdens het makend onderzoeken beantwoord worden.

Of veranderd het compleet na het hebben van een ander inzicht? Zo ontstaan er weer nieuwe gipsen vormen die ik maak achter de draaischijf. Of een constructie om een mal van te maken. Zodat wat er in mijn hoofd zit, tot leven kan komen.
Test fase van de vormen.
Past precies.

Artist statement

Ik droom GROOT, maar maak het liefste klein werk. In kleine oplages blijf ik eindeloos experimenteren met vormen en kleuren. Zo is mijn beeldtaal een gesprek tussen mij en de rest van de wereld.

Met een eigenwijze en een speelse blik wordt het werk nét even iets anders dan dat je gewend bent. Ik zou het omschrijven als vrolijk, kleurrijk en een vertaling van herinneringen.

Dus: een beeldmaker, met liefde voor keramiek en het grafische vormgeving. Die het vooral erg leuk vindt om een praatje met je te maken. Om zo weer tot nieuwe inzichten te komen.

Ambities

Over 5 jaar wil ik meer van de wereld gezien hebben en veel nieuwe mensen ontmoeten. Ik wil ook graag een eigen atelier opbouwen waar ik met mede-creatievelingen aan de slag kan gaan. Workshops aan kan bieden en eventuele samenwerkingen.

Geleerd tijdens de studie

Al mijn gedachtespinsels komen in testjes tot leven. Zodat ik ze kan oppakken, veranderen en vervormen. Daarna weg kan schuiven, kan samenvoegen en zo een voor een de puzzelstukjes op zijn plek vallen. Tijdens de studie heb ik ontdekt dat dit mijn manier van werken is.

DOORGEDRAAID

“Wat zal ik voor je draaien?”. Zo begon het gesprek tussen twee verschillende makers. Een gesprek zonder woorden: twee weken lang hebben wij gecommuniceerd met materiaal. We gebruikten elkaars vorm als inspiratie voor de volgende. Om en om. “Jouw beurt!” En zo draaiden we samen door.

Is het een plantenpot? Een mok of een schaal? Wij spelen met vorm, daarna kijken we naar functie. “Als we een tuut toevoegen is het een karaf, maar als we ‘m op z’n kop houden kan het ook een lamp zijn!” Een paar kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken.

Anne & Elise