Duurzaamheid en circulariteit
Ander thema

Het vernieuwende buddysysteem: een garantie voor succes

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn eindwerk richt zich op de positie van net afgestudeerde kunstenaars in het professionele werkveld. Na onderzoek ontdekte ik dat net afgestudeerde kunstenaars behoefte hebben aan transparantie, ondersteuning en toegankelijkheid in het professionele werkveld. Daarom ben ik samen met SBK Kunstuitleen & Galerie Amsterdam op zoek gegaan naar een manier om de positie van net afgestudeerde kunstenaars in de kunstwereld te versterken. Door middel van het uitbreiden van de SBK Sprouts Young Talents tentoonstelling hebben we deze behoefte weten te vervullen.

Het resultaat is een innovatieve ontwerpoplossing: het buddysysteem. Dit systeem koppelt net afgestudeerde kunstenaars aan gerenommeerde kunstenaars, die hen begeleiden in hun professionele ontwikkeling. Door middel van verschillende processen zoals matching, kennismaking en evaluatie, biedt het buddysysteem een ondersteunende en vertrouwelijke omgeving.

Het buddysysteem heeft geleid tot waardevolle ervaringen en groei voor zowel Sprouts als buddies. Het benadrukt het belang van coaching, het opbouwen van sociale en professionele relaties, en de duurzame ontwikkeling van kunstenaars. Hoewel verdere stappen nodig zijn in de doorontwikkeling, heeft het buddysysteem al bewezen een waardevolle aanpak te zijn.

Het buddysysteem heeft een positieve impact op de persoonlijke groei, ontwikkeling en welzijn van de deelnemers. Door het bieden van individuele begeleiding, het delen van ervaringen en het creëren van een ondersteunend netwerk, draagt het systeem bij aan een positieve en betekenisvolle ervaring voor zowel Sprouts als buddies. Het buddysysteem levert daarmee een significante bijdrage aan het succes van het programma en de individuele groei van de deelnemers.

Artist statement

Inspireren, stimuleren en groeien.

Ik haal mijn energie uit de mensen om mij heen en de nieuwe uitdagingen die ik tegemoet ga. Het leren van verschillende culturen en hun perspectieven zijn mijn drijfveren. Ik geloof dat kunst de kracht heeft om bruggen te slaan en wederzijds begrip te tonen. Daarom nodig ik jullie uit om deel te nemen aan mijn reis, om samen nieuwe horizonnen te verkennen en te ontdekken hoe kunst ons kan verbinden en verrijken.

Ambities

Na het afronden van mijn studie, sta ik vol vertrouwen in de startblokken van mijn professionele carrière als curator. Met vastberadenheid en passie zal ik mijn kennis en expertise verder verrijken door de Master Curating en verdiep ik mij verder in de Kunstgeschiedenis. Ik kijk ernaar uit om mijn creativiteit en visie toe te passen bij een opkomende galerie, waar ik nieuwe kunstenaars en hun werken een podium kan bieden. De toekomst zit boordevol mogelijkheden en ik kan niet wachten om mijn stempel te drukken op het bruisende kunstlandschap. Over 10 jaar zien jullie mij als gast-curator in verschillende hoogstaande galeries en musea, zoals de Berlinische Galerie en het Guggenheim New York.

Geleerd tijdens de studie

Een open houding om voortdurend te blijven groeien, te stimuleren en te inspireren.

Tijdens mijn studie Kunst & Economie heb ik geleerd om opbouwende kritiek te omarmen, professionele contacten te cultiveren en sprankelend positief te blijven. Met mijn doortastendheid en doorzettingsvermogen ben ik in staat om obstakels te overwinnen. Ik denk out of the box en ben altijd bereid om te reflecteren en om te gaan met feedback. Mijn open houding stelt me in staat om voortdurend te groeien en nieuwe dingen te leren. Ik ben bedreven in het leggen van verbindingen en het bekijken van situaties vanuit nieuwe perspectieven.