Zorg en welzijn

Het verleden in het heden

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Als buurtverbinder in ouderencomplex Zuiderschans gebruik ik mijn creativiteit om duurzamere ontmoetingen tussen bewoners te stimuleren. Ik werk met bekende beelden en geluiden uit het verleden van ’s Hertogenbosch om gesprekken tussen buren aan te moedigen en herinneringen op te halen. Mijn interactieve ervaring, gebaseerd op de markt van Den Bosch, symboliseert het ontmoeten van mensen en brengt bewoners terug naar vroeger door het bespelen van meerdere zintuigen.

Artist statement

Ik ben Bas Kahlert, een creatieve maker in visueel vormgeven en conceptontwikkeling. Mijn interesse in digitale media is een rode draad in mijn werk, waarbij ik streef naar het creëren van kleine, betekenisvolle momenten die mensen een glimlach bezorgen. Ik woon in een ouderencomplex en ben actief als buurtverbinder, waardoor onderwerpen als eenzaamheid, verbinding en ontmoeting mij fascineren. Ik combineer mijn makerschap met mijn rol als buurtverbinder door in gesprek te gaan, onderzoek te doen en interventies uit te proberen om nieuwe inzichten te verkrijgen voor mijn projecten. Dit heeft geleid tot een interactieve ervaring die ik voor mijn buren heb gecreëerd.

Ambities

Over vijf jaar zie ik mezelf graag werkzaam in de creatieve industrie, waarbij ik mijn passie voor vormgeven en conceptontwikkeling kan inzetten. Ik ambieer een uitdagende functie waarin ik mijn creativiteit kan laten stromen en kan bijdragen aan het ontwikkelen van vernieuwende ideeën en concepten.

Naast mijn werk, hecht ik veel waarde aan mijn persoonlijke ontwikkeling en groei. Door mezelf te blijven ontwikkelen, hoop ik mijn creativiteit en professionaliteit naar een hoger niveau te tillen.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de opleiding digital media aan HKU heb ik voornamelijk mijn skills als creatief maker kunnen verbreden. Ik had al veel ervaring als grafisch vormgever en bleef daardoor vaak in mijn veilige “grafische bubbel” zitten. De opleiding daagde mij uit om ook met andere technieken op media breed vlak te experimenteren. Daarnaast heb ik veel nagedacht over mijn identiteit als creatief maker. Hoe wil ik mezelf en mijn werk presenteren, wat wil ik bereiken met mijn werk en hoe ga ik dit aanpakken? Allemaal vragen waar ik gedurende mijn opleiding mee bezig ben geweest. Ik heb nu een beter beeld van mijn identiteit als creatief maker en weet ook dat ik naast grafisch vormgeving in staat ben om andere technieken te gebruiken om mooi werk neer te zetten.