Ander thema

Het park van alle tijden

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Voor mijn afstudeerproject heb ik onderzoek gedaan naar het onderwerp creative placemaking: het vormgeven van openbare ruimtes in de stad in samenwerking met belanghebbenden en met behulp van kunst en cultuur. Voor een creatieve stad met een eigen gezicht blijkt verbeelding en samenwerking tussen diverse partijen namelijk cruciaal.

Voor mijn afstudeerproject ben ik aangesloten bij het placemaking traject in opdracht van de Gemeente Utrecht. De gemeente gaat aan de slag met de herinrichting van Park Paardenveld tot een volwaardig en bruisend stadspark, als onderdeel van het Singelpark Noord. In samenwerking met mijn externe partij Pip & Partners, een creatief bureau voor stedelijke ontwikkeling, heb ik mij binnen het placemaking traject gericht op de rijkdom aan persoonlijke verhalen rondom het park. Deze verhalen hebben het potentieel om bij te dragen aan de ontwikkeling van een betekenisvol park met een eigen karakter. Samen met Utrechters, verhalenvertellers en makers heb ik een proces in gang gezet om de verhalen van Park Paardenveld uit te wisselen.

Gedurende het proces is het concept Walk & Talk ontstaan. Tijdens het initiatief Walk & Talk onderzoeken we al wandelend welke betekenis de plek kan hebben voor mensen door persoonlijke verhalen uit te wisselen, zo kunnen we samen toewerken naar een ontwerp waar diezelfde betekenis in zit. Walk & Talk gaat over het terugbrengen van verhalen, middels verbeelding en met gemeenschappelijk erfgoed, samen in de openbare ruimte.

Artist statement

Als K&E-professional heb ik interesse in stedelijke vraagstukken waarin kunst en cultuur centraal staan. Met mijn werk wil ik verbinding tussen mensen en de stad stimuleren. Als verbinder probeer ik op een originele, gangbare wijze diverse perspectieven te betrekken. Ik geloof dat er empathie, verbeeldingskracht en creativiteit nodig is om perspectieven aan te kunnen dragen die echt bijdragen aan betekenisvolle openbare ruimtes in de stad.

Ambities

Het afgelopen jaar ben ik begonnen als freelancer in de creatieve en culturele sector. De komende jaren wil ik als freelancer graag bijdragen aan projecten waarbij samenwerking tussen verschillende disciplines, makers en partijen binnen de sector centraal staan. Na 5 jaar zie ik mezelf in een rol als projectmanager. Ik ben communicatief sterk, enthousiast en een echte regeltante. Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan als freelancer en mezelf verder te ontwikkelen als beginnend professional.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik geleerd om out of the box te denken en een creatief proces te omarmen. Ik heb geleerd hoe waardevol het is om constant een open, enthousiaste en geïnteresseerde houding aan te nemen. Daarnaast heb ik tijdens mijn studie veel leuke projecten gedaan en inspirerende mensen mogen ontmoeten.