Ander thema

Het opbouwen van een DJ-project: Feller & Jayti

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In mijn eindexamenwerk heb ik onderzocht hoe je als beginnende DJ je eerste optredens krijgt en hoe je eigen muziek zich verhoudt tot het werkveld. Daarnaast lag de focus op het maken van connecties en het cultiveren van een unieke podium-identiteit.

Artist statement

Hey, ik ben Martijn.
Ik heb een voorliefde voor house, dance en pop muziek. Deze stijlen zijn terug te horen in mijn eigen project "Martin Feller" en in het duo-project "Feller & Jayti".
Mijn specialisme is het produceren van dance gerelateerde muziek en de mixage ervan.
Het werk dat ik maak is te herkennen aan de catchy en vrolijke melodieën. Daarnaast wek ik spanning op door middel van suspended chords in combinatie met die melodieën of zanglijnen.
Naast mijn eigen projecten werk ik als freelancer voor opname en productie projecten voor studio's en particulieren. Dit doe ik onder het bedrijf "Martijn Vincken Music".

Ambities

Over vijf jaar wil ik regelmatig geboekt worden om te draaien in clubs of op festivals. Waar ik echt blij van wordt is het maken van pop en dance producties in de studio. Ik wil graag de klantencirkel die ik nu heb uitbreiden, zodat ik daar een inkomen uit kan halen. Daarnaast is een van mijn doelen om gemiddeld 100.000 maandelijkse luisteraars op Spotify te halen. Het draait mij niet om nummers, maar ik wil mijn muziek met zoveel mogelijk mensen kunnen delen.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens de opleiding is dat ik hulp mag vragen en "erop uit" moet. Je moet letterlijk je deur uit komen als je iets wilt bereiken in deze sector. Op je zolderkamertje blijven zitten is niet genoeg. Praat met mensen en werk samen. Dan kom je echt verder.
Oohja, less = more ;)

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Ik ben trots op mijn Spotify portfolio. Inmiddels heb ik aan bijna 100 Spotify releases gewerkt die in totaal zo'n 5 miljoen streams hebben gehaald. Nummers zeggen verder niks maar ik ben er wel trots op. Ook ben ik vaker op de Limburgse radio L1 te horen geweest met mijn producties.