Ander thema

Het Komt Wel Goed

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Als afstudeerwerk schreef en regisseerde ik de korte fictie film getiteld ‘Het Komt Wel Goed’. Een absurde tragikomedie over volwassen worden en rouw. In de film volgen we een rouwende puber die woedend wegstormt van haar achttiende verjaardag. Een maand geleden is ze haar beste vriendin verloren aan zelfmoord, waardoor ze momenteel ruzie heeft met de hele wereld. Haar slooptocht wordt tot een halt geroepen door een 40-jarige vrijwilliger voor de paddentrek. Op het weggentje tussen de weilanden kruipen honderden padden aan hun voeten voorbij. Die dag sluiten puber en de man een onverhoedse vriendschap, terwijl ze de padden beschermen van rare dorpelingen en leren over elkaars verlies. Het verhaal is gebaseerd op mijn ervaringen met rouw in de pubertijd. Toen ik twee vriendinnen van mij verloor kreeg ik de grootste hekel aan mensen die tegen mij zeiden ‘het komt wel goed’. Mijn vriendinnen waren dood, het kwam niet meer goed. Gelukkig heb ik mogen leren dat het niet meer goed komt, maar dat het al goed is. Die boodschap hoop ik over te kunnen dragen aan de kijker en daarmee ook het gesprek te kunnen openen over rouw. Ik denk dat wij als westerse maatschappij nog veel te halen hebben in onze relatie met de dood.
hier komt de trailer voor mijn werk, die wordt nog aangepast

Artist statement

Mijn films en andere audio-visuele werken exploreren de kwetsbare en ambivalente ervaring van het mens zijn. Graag confronteer ik de kijker met schrikbarend vieze en nare beelden, om vervolgens de tederheid die erachter zit te kunnen onthullen. Als een reusachtig, vliegend en eng insect, dat verrassend vriendelijk blijkt en ruikt naar je moeder. Mijn werk raakt je op plekken, waarvan je niet wist dat je er geraakt kon worden. Dit alles met narratieven die gevuld zijn met elementen uit de natuur en gecentreerd zijn rond de intrinsieke ervaringen van personages. Plezier maken en de poëzie vinden in het niet te serieus nemen van wat ‘goed’ en wat ‘slecht’ is. Hoofdzakelijk regisseer en schrijf ik fictie films, met op zijn tijd uitstapjes naar videokunst en installaties, altijd vanuit het hart.

Ambities

Ik hoop over vijf jaar nog steeds keihard te werken, aan werk dat op dat moment goed bij me past en daar heel gelukkig van te worden.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik op de HKU heb geleerd is dat hoe persoonlijker het verhaal is dat ik vertel, hoe universeler het verhaal raakt. Daarnaast heb ik geleerd dat ik goed ben in wat ik doe en dat de voldoening van het maken in het maken zit, niet in het eindresultaat.