Ander maatschappelijk thema

Het huiskamergevoel in het zonnetje zetten

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn afstudeer project heb ik gedaan bij Jebber. Zij ontwikkelen, beheren en verhuren woningen voor studenten en starters. Ik miste een plek in Utrecht waar wij als studenten samen kunnen komen om te chillen en te werken. Deze vraag sloot aan bij de ontwikkelingen van Jebber. Ik ben opzoek gegaan naar de ultieme ontmoetingsplek voor de studenten in de buitenruimte.

Tijdens mijn onderzoek ben ik in gesprek gegaan met de doelgroep en samen met deze studenten heb ik hun ultieme ontmoetingsplek gecreëerd. In de gesprekken die ik met hun had kwamen een aantal bestaande ontmoetingsplekken naar boven, hier heb ik inspiratie opgedaan. Wat maakt het dat de student zich hier op z’n gemak voelt en hier naar terug keert?

Het doel is om een ontmoetingsplek te creeren voor studenten die multifunctioneel, hufterproef en uitnodigend is en toch zijn sociale functie kan behouden.
Studenten hebben graag een eigen keus, voor iedereen is dat anders
Studenten kunnen zelf items toevoegen en samen oneindig creëren, "Bring your own"
Iedereen kan zijn/haar voorkeur van gebruik gemakkelijk creëren met deze multifunctionele bank

Artist statement

“Elk probleem zie ik als een mooie kans voor een creatieve oplossing.” is mijn ontwerpers-motto. Als ontwerper ga ik daarom altijd op zoek naar uitdagende projecten en ga ik oplossingsgericht te werk.
Daarbij combineer ik graag handmatige illustraties en digitale toevoegingen in mijn projecten. Mijn handschrift zie je op deze manier terug in mijn werk en hiermee geef ik iets persoonlijks en unieks mee, wat hopelijk iets moois op iemands gezicht tovert.

Ambities

Na deze AD-studie studeer ik verder aan Design voor change and innovation binnen de HKU. Waar ik mezelf verder wil ontwikkelen in de maatschappelijke vraagstukken en oplossingsgericht met de doelgroep aan de slag ga. Daarna lijkt het me gaaf om bij een tof bedrijf te gaan werken met uiteenlopende projecten.

Geleerd tijdens de studie

Blijf die gekke jij, mensen gaan van je houden om wie jij bent en creëer je eigen geluksmomenten.
Deze periode heb ik veel materiaalkennis opgedaan, ik heb gewerkt met keramiek, beton, silicone, hout en textiel. Samen met de doelgroep heb ik hun ideale ontmoetingsplek ontworpen, ik wilde een project leveren wat echt 100% bij de doelgroep past en later in de praktijk ook wordt gebruikt. Ik heb geleerd om opener te zijn, meer te durven, naar buiten te treden en mensen te spreken.