Ander maatschappelijk thema

Het honden rondje

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Sinds mei 2020 ben ik het trotse baasje van mijn hond Luther. Samen met mijn hond sta ik zo’n 4 keer per dag op een saai vies hondenveldje, waar zowel ik als mijn hond eigenlijk liever niet kom.
De honden veldjes zijn meestal ruimte vreters die een beetje weg worden gestopt in parken en groten stroken. Zowel voor honden eigenaar als niet honden eigenaar zijn de veldjes een doorn in het oog.

Dit kan en moet beter dacht ik zo. Daarom ben ik in september begonnen met een onderzoek naar deze plekken. Ik ben gaan kijken vanuit mijn eigen ervaring (ik maak er per slot van rekening frequent gebruik van), heb de hulp van een honden gedrag therapeut ingeschakeld en heb de mening van andere honden baasjes gevraagd.

Aan de hand van deze informatie ben ik aan de slag gegaan met mijn concept.

Een stad die op honden (en andere wandelaars) is ingericht. Waar de auto helemaal onderaan de hiërarchie staat. Dat maakt een stad die beter leefbaar is voor honden, baasjes, andere bewoners maar ook voor andere dieren.

Hoe die route er verder uit ziet? dat zie je hieronder.

Artist statement

Tijdens de bachelor ben ik aanraking gekomen met de openbare ruimte en heb daar een enorme passie voor ontwikkeld.
Ik ontwerp graag een plek waar mensen nieuwe herinneringen kunnen maken.
Ik doe dit door conceptuele plannen te ontwikkelen die verschillende functies kunnen hebben, in deze plannen staat voor mij de uiteindelijke gebruiker centraal.

Ambities

Vanuit mijn passie voor de openbare ruimte zou ik graag als landschapsontwerper aan de slag willen, en uiteindelijk de master landschapsarchitectuur aan de academie van bouwkunst willen doen. Over 5 jaar hoop ik de master afgerond te hebben en een leuke baan als landschapsarchitect te hebben.

Geleerd tijdens de studie

De HKU heeft mij de openbare ruimte leren kennen. Ik ben erachter gekomen dat dit het beste bij mij past en hierin verder te willen. Verder heeft de HKU mij geleerd een gelaagd ontwerp neer te zetten dat niet alleen esthetisch is.