Ander maatschappelijk thema

Het hogere doel van je organisatie is het nieuwe protest

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Greenwashing, pinkwashing, tokenism en cancel-culture zijn niet onbekend voor het begrip merkactivisme. Bedrijven willen zich maar al te graag inzetten voor maatschappelijke, politieke of milieu gerelateerde kwesties. Toch slaan ze nog vaak de plank mis, wat kan leiden tot behoorlijke imagoschade of in het ergste geval een boy of buycot.

Tijdens mijn onderzoek werd duidelijk dat er nog veel te winnen valt op dit terrein. Bedrijven kunnen namelijk wél veel betekenen in het realiseren van een betere wereld en daar voor mij een rol is weggelegd vanuit mijn fashion marketing expertise en maatschappelijke passie. Had de boycot op de campagne van Dolce & Gabbana uit 2018 kunnen worden voorkomen? En waarom lukt het outdoor kledingmerk Patagonia het wel om hun activistische campagnes te laten slagen?

Met mijn afstudeerwerk heb ik onderzoek gedaan naar merkactivisme en welke factoren er meespelen in het slagen of mislukken van activistische campagnes. Deze opgedane kennis heeft geleid tot een toolkit voor reclamebureau’s om voorbereid de barricade van het merkactivisme op te gaan.

Artist statement

De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in branding binnen het werkveld mode. Met mijn werk vind ik het belangrijk om impact te maken.

Ambities

Mijn ambitie is om mijn draai te vinden binnen de creatieve industrie. Mijn grootste droom is om bij een reclamebureau/modemerk te werken aan campagnes die bijdragen aan een betere wereld. Misschien wel in het buitenland.

Geleerd tijdens de studie

Alles is mogelijk!