Ander maatschappelijk thema

Het Cluster B Effect

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn werk is een absurde visualisatie wat gebaseerd is op narcistische relaties. Met een ontwerpuitgangspunt vanuit de wielerwereld, zet ik een persoonlijk verhaal om in iets wat helend en humoristisch is. Door middel van storytelling speel ik met aspecten uit mijn eigen leven en elementen uit bijvoorbeeld wielerkleding. Met breisels, prints, vervorming en fietsonderdelen laat ik op absurdistische wijze de lijdensweg van het slachtoffer van een narcistische relatie zien in bewegend beeld.

“Nagem, een gedreven jonge vrouw die vol in het leven staat. In haar wielerparadijs geeft ze liefde en moeite om haar doel te behalen. Op een indoor wielerbaan zal ze verschillende rondes fietsen tijdens een tijdrit. Tijdens die rit spelen onzekerheden een steeds grotere rol wat zichtbaar leidt tot frustratie en boosheid.” Een greep uit de korte mode film die is gemaakt naar aanleiding van de collectie Het Cluster B Effect.
Voor de film heb ik gebruik mogen maken van het Velodrome in Amsterdam. Daarnaast hebben we diverse sets opgebouwd voor 3 verschillende scenes. Ben je benieuwd naar mijn film? Bekijk hem op een van mijn opkomende expo's en check mijn socials voor meer exposities.
Voor de productie heb ik samengewerkt met Patrik Ontkovic, een cinematograaf uit Ijsland. Met mijn idee hebben we samen het storyboard vormgegeven.

Artist statement

Ik ontwerp vanuit eigen ervaring, eigen trauma, eigen gekkigheden. Mijn verhalen geven vorm aan mode en film. Met mijn werk confronteer ik mijzelf en mijn omgeving met ongemakkelijke onderwerpen over het alledaagse.
Ik zoek de emotionele grens op en vertaal dit in een unieke verschijning. Een kijk op mode die de grenzen opzoekend is voor de lijfelijke verschijning door middel van persoonlijke verhalen. Door deze verhalen een podium te geven, maak ik ruimte voor gesprek. Ik realiseer dit door het regisseren van mode naar film met een abstracte storytelling.

“Mijn expressie komt tot zijn recht in de combinatie van mode en bewegend beeld”

Ambities

In de toekomst hoop ik veel samen te werken met andere ontwerpers. Het leren van anderen vind ik een belangrijk onderdeel van mijn ontwikkeling als ontwerper. Daarnaast wil ik een master in film in het buitenland afgerond te hebben, zodat ik mijn expertise daarin heb verdiept. Om meer op sets te werk te kunnen gaan en zelf producties neer te zetten met een team van mensen om mij heen. Daarnaast wil ik mijn eigen studio draaiende hebben waarin ruimte voor experiment en mooie dingen maken is binnen mode en film.

Geleerd tijdens de studie

Luisteren naar je intuïtie en vertrouwen hebben in mijzelf. Voor wie ik ben en wie ik zal worden in de toekomst. Door een scherpe en analytische blik op het dagelijks leven, begeef ik mijzelf te allen tijde in inspiratie. Je bent kritisch naar de wereld, maar ook naar jezelf. Dat neem ik altijd, in alles mee. Eigenlijk zou een kunstacademie voor iedereen goed zijn.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Aankomend:
- Filmfestival Vuelta Filmhuis Breda, zondag 3 juli 2022
- Fiesta de la Vuelta, 20 augustus Utrecht

Overzicht:
- FASHIONCLASH International Fashion Festival 13th edition / Fashion Film met Becoming Me(gan)
- MOB Journal cover story volume 18 issue 2 / Art direction & styling
- Purplehaze magazine digitale publication 2021 / Art direction & styling