Zorg en welzijn
Diversiteit en inclusiviteit

Het begin van...

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Pesten is herhaaldelijk grensoverschrijdend gedrag waarbij iemand opzettelijk een ander kwetst en intimideert. Dat kan zowel fysiek, verbaal als psychologisch zijn. Pesten vindt meestal plaats onder jongeren, binnen een schoolomgeving. Omdat ik zelf vroeger gepest ben geweest en het helaas nog steeds zo veel gebeurt, vind ik dit een belangrijk onderwerp om me voor in te zetten. Pesten heeft zowel op korte als lange termijn namelijk een grote impact op iemands leven. Helaas wordt die impact op de lange termijn vaak vergeten en niet begrepen door de buitenwereld.

Mijn werk toont de nasleep die pesten kan veroorzaken bij slachtoffers.
Deze foto's zijn genomen van de conceptversie van mijn werk. Op het moment van deze plaatsing was mijn werk nog in ontwikkeling.

Artist statement

Ik ben een beeldmaker en conceptontwerper die vanuit eigen interesses en beleving, maar ook vanuit maatschappelijk belang te werk gaat. Ik houd ervan om mijn werk samen met mensen, voor mensen te maken. Emotie is daarbij een belangrijk element dat ik in veel van mijn projecten naar boven wil halen. Mijn werk zou ik daarom omschrijven als menselijk, verhalend, communicatief en vol passie. Dit van concept tot eindwerk, ongeacht de vorm die het uiteindelijk aanneemt.

Ambities

Na deze studie wil ik graag verder werken aan gelijksoortige (ruimtelijke) projecten waar ik mijn creativiteit en passie in kwijt kan. Ik hoop dit in de toekomst vanuit mijn eigen ontwerpstudio te kunnen doen.

Ook blijf ik graag nieuwe technieken uitproberen en mezelf nog verder te ontdekken in wie ik ben als maker.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik vooral geleerd om veel te experimenteren en makend onderzoek te doen. Probeer het proces en je eigen kunnen hierin te vertrouwen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2023; Bieb Neude, Ongelijkwaardigheid - Expositie onderdeel bevrijdingsfestival