Duurzaamheid en circulariteit

Het activeren van het onderbewuste

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Tijdens mijn eindexamenwerk heb ik samengewerkt met een tweedehandskledingbedrijf om hen te helpen hun doelen te bereiken door middel van neuromarketingstrategieën. Hun specifieke doel was om het aantal style-sessies te verhogen, waarbij klanten persoonlijk stylingadvies krijgen. Om dit te realiseren, ben ik grondig onderzoek gaan doen naar de doelgroep, het bedrijf en geschikte neuromarketingtechnieken die hierop van toepassing waren.

Door analyses en het begrijpen van de voorkeuren en behoeften van de doelgroep, heb ik een product bedacht. Mijn aanpak omvatte het ontwerpen en verspreiden van fysieke promotiekaartjes, waarbij ik gebruikmaakte van neuromarketingprincipes en een specifieke activerende geur toevoegde. Door middel van het promotiekaartje en de subtiele geurprikkels, kon ik het onderbewustzijn van consumenten succesvol beïnvloeden en hen aanzetten tot het boeken van een style-sessie.

Mijn onderzoek en implementatie van deze neuromarketingtechnieken resulteerden in aanzienlijke positieve veranderingen voor het tweedehandskledingbedrijf. Het aantal geboekte style-sessies steeg aanzienlijk en dit bewaakte de continuïteit van de tweedehandskleding winkel.

Artist statement

Ik heb mij verdiept in de wereld van neuromarketing. Neuromarketing is marketing die een stapje verder gaat dan de standaard marketing aangezien het gebruik maakt van neurowetenschappelijk onderzoek.

Ambities

Na mijn studie Kunst en Economie ga ik in de Griekse stad Thessaloniki een master volgen in neuromarketing. Hierna wil ik werken bij een neuromarketing onderzoeksbedrijf om kennis en ervaring op te doen in het werkveld. Mijn doel is om uiteindelijk mijn eigen bedrijf hierin op te zetten.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb tijdens de studie Kunst en Economie veel waardevolle inzichten opgedaan over hoe ik mij kan onderscheiden en positioneren binnen mijn professionele loopbaan en wat mijn sterke en zwakke punten zijn.