Duurzaamheid en circulariteit

Hervonden grond

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
We zitten in een tussenruimte, een ruimte waar we het oude en vertrouwde achter moeten laten. Wat hier precies voor in de plaats komt weten we nog niet. In deze tussenruimte moeten we anders leren kijken, de wereld opnieuw waarnemen.

Hervonden Grond is een werkvorm waarbij jongeren worden geïnspireerd anders naar de wereld te kijken. Door het verzamelen van materialen in hun leefomgeving en hiermee een realistisch én ideaal landschap te creëren, worden zij aangezet ook hun eigen positie te bevragen. Wat is jouw rol in een duurzame toekomst?

Jolien Maaskant en Merel Peeters-Verhofstadt starten dit project binnen het middelbaar beroepsonderwijs vanuit Het Ecosysteem Atelier. Deze onderneming fungeert als droomfabriek en werkplaats met als doel om concepten te ontwikkelen rond systeemdenken om de relatie tussen mens en planeet te versterken.

Artist statement

Door mijzelf neer te zetten als kunstenaar binnen het onderwijs probeer ik zowel studenten als docenten mee te krijgen in een verandering. Een verandering naar onderwijs die studenten opleidt voor de veranderende, en onzekere wereld waar we in leven. Dit doe ik door samen verhalen te maken en mogelijkheden te leren ontdekken.

Ambities

Over vijf jaar wil ik op een inspirerende manier meer mensen (binnen en buiten het onderwijs) mee hebben gekregen in actie naar een leefbare wereld.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb geleerd om de wereld om mij heen spelenderwijs te leren waarnemen.