Duurzaamheid en circulariteit

Hervonden Grond

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Hervonden Grond is een werkvorm waarbij jongeren worden geïnspireerd anders naar de wereld te kijken. Door het verzamelen van materialen in hun leefomgeving en hiermee een realistisch én ideaal landschap te creëren, worden zij aangezet ook hun eigen positie te bevragen. Wat is jouw rol in een duurzame toekomst?

Merel Peeters Verhofstadt en Jolien Maaskant starten dit project binnen het middelbaar beroepsonderwijs vanuit Het Ecosysteem Atelier. Deze onderneming fungeert als droomfabriek en werkplaats met als doel om concepten te ontwikkelen rond systeemdenken om de relatie tussen mens en planeet te versterken.

Artist statement

Mijn liefde voor de natuur en passie voor ontwerpend onderzoek zet ik graag in om mens en organisatie te inspireren in duurzaam handelen.

Ambities

De aankomende jaren hoop ik nog meer kennis op te doen over de wijsheid en schoonheid van de natuur en dit in te zetten om creatieve projecten te realiseren. Met een grote focus op balans en optimisme wil ik daardoor groene impact maken als social designer en bijdragen aan het versterken van de relatie tussen mens en planeet.

Geleerd tijdens de studie

Trust the process!