Inclusie en diversiteit
Duurzaamheid en klimaat

Haute Nature.

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Als bedenker en maker van het concept Haute Nature wil ik je meenemen op de ontdekkingsreis met de volgende vragen. Wat is mode? Wat is kleding? En kan je kledingstuk ontworpen voor iedereen? Haute Nature herdefinieert onze relatie met mode, kleding en de wereld om ons heen.

Dit doe ik door mode te ontwerpen voor alle lichamen in plaats van één norm. Als je naar mijn ontwerpen kijkt, zie je het kledingstuk die het lichaam omwikkeld. Dit ontstaat door het knopen en door het maken van verschillende strikken. Mijn kledingstukken zijn door deze verbindingsmethode, aan te passen naar iedere lichaamsvorm. De manier waarop het kledingstuk gedragen is persoonlijk en uniek. De ontwerper, de drager en de kijker gaan op een ontdekkingstocht naar de relatie tussen het lichaam en het kledingstuk. In de bewegende beelden en de foto’s documenteerden we verschillende dragers met het kledingstuk. Bij elk persoon zie je nieuwe vormen ontstaan.

Artist statement

Mijn naam is Denise Schot, ik ben de oprichter van Studio Blankpage. Als bedenker en maker van het concept Haute Nature wil ik je meenemen op de ontdekkingsreis met de volgende vragen. Wat is mode? Wat is kleding? En kan je kledingstuk ontworpen voor iedereen? Haute Nature herdefinieert onze relatie met mode, kleding en de wereld om ons heen.

Dit doe ik door mode te ontwerpen voor alle lichamen in plaats van één norm. Als je naar mijn ontwerpen kijkt, zie je het kledingstuk die het lichaam omwikkeld. Dit ontstaat door het knopen en door het maken van verschillende strikken. Mijn kledingstukken zijn door deze verbindingsmethode, aan te passen naar iedere lichaamsvorm. De manier waarop het kledingstuk gedragen is persoonlijk en uniek. De ontwerper, de drager en de kijker gaan op een ontdekkingstocht naar de relatie tussen het lichaam en het kledingstuk.

Kan mode voor iedereen zijn? Daarover start ik graag het gesprek. Volg mijn werk op Studio Blankpage.

Ambities

Met Studio Blankpage. wil ik de aankomende 5 jaar bezig zijn om een nieuwe toekomst te creëren. Met mijn concepten stimuleer ik een duurzamere relatie met onze kleding, elkaar en de wereld. Ik zie een modesysteem voor me waar we alle kleding duurzaam, circulair en voor iedereen ontwerpen en fabriceren. Dat duurzaamheid, kwaliteit en circulariteit de nieuwe norm wordt.


Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik geleerd wie ik ben als designer en welke design principes voor mij belangrijk zijn. Dat in mijn werk het concept en duurzaamheid centraal staat. HKU heeft mij de ruimte gegeven om verschillende paden te bewandelen. Door bijvoorbeeld op exchange te gaan in Finland. Een minor te volgen in film, stage te lopen en cursussen te volgen. Ook heb in de werkplaatsen kennis en vaardigheden ontwikkeld die mij gevormd hebben tot de designer en maker die ik nu ben.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Article 12 up and coming sustainable designers to follow. https://amsterdamfashiontv.com/archives/46967

Expositie 90 jaar Schot groep in Sint Laurenskerk Alkmaar 2021