Sociale veiligheid
Inclusie en diversiteit
Ander maatschappelijk thema

Hallo-Buren spelende buurt

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Hallo Buren! is een interactief kunstobject in de openbare ruimte – een nieuwe vorm van levende kunst. Hallo Buren! is een permanente performance die voorbijgangers uitnodigt tot reactie en interactie. Een feel good kunstwerk dat voorbijgangers aan het lachen brengt, in beweging zet en sfeer maakt op straat. Hallo Buren! verbindt technische innovatie aan het levend houden van een oeroud gemeenschapsgevoel; koppelt verwondering over de mogelijkheden van de techniek aan herkenning van hele menselijke buurtgenoten. Techniek wordt ingezet om maatschappelijke cohesie te bewaken en te voeden. Aanleiding voor het project waren veranderingen in de buurt door de gentrificatie.

Artist statement

Ik ben een kunstenaar van 21ste eeuw. Ik breid mijn palet uit met social design. Daarmee kan ik alternatief bieden aan breed scala van maatschappelijke vraagstukken naast mijn praktijk als kunstenaar of als kunstdocent.

Ambities

Over 5 jaar wil ik graag mijn eigen bedrijf oprichten bestaande uit social designers uit diverse vakgebieden, maar ook uit mensen uit andere sectoren. De doel is om de problemen landelijk op te kunnen lossen.

Geleerd tijdens de studie

Om de kracht van mijn creativiteit te ervaren buiten de kunst uitingen. Ik heb het leren gebruiken bij het oplossen van maatschappelijke problemen, 'in het echte leven'.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

https://www.facebook.com/halloburenwest/
https://www.50-50podium.com
https://hallo-buren.nl
https://hallo-buren.nl/kunstwerk-hallo-buren
https://www.youtube.com/watch?v=NWxp1_qg4Sc
https://www.youtube.com/watch?v=x2YUWx9QgJE

MR WOLF, EEN BEWONER VAN NEW BABYLON, EEN KUNSTENAAR VAN 21e EEUW. VAN CONSTANT TOT DANILO EN VAN NEW BABYLON TOT SOCIETYDESIGN

De rol van de kunstenaar in de maatschappij is steeds aan het veranderen. De kunstenaar is niet meer alleen de criticaster, een persoon die shockeert, een mysticus, rare vogel, denker of een persoon die goed in contact staat met zijn gevoel en in staat is zijn innerlijke wereld goed te verbeelden. Hij wordt beïnvloed door een veranderende wereld en biedt ook alternatieven en oplossingen voor de maatschappelijke problemen, door zijn creativiteit in te zetten in diverse groepsprocessen. Hij staat tussen de mensen. De kunstenaar van Stadgemeen (1) is eindelijk ‘volwassen geworden’. Of: ‘hij doet volwassen’. Het begrip creativiteit is steeds verder aan het oprekken en kan zijn plek vinden, ook buiten de reguliere kunst, in de ‘echte wereld’, bij “niet-kunstenaars”. Volgens trendwatchers gaat door automatisering de creativiteit een steeds prominentere rol innemen op de arbeidsmarkt.