Ander thema

Gunz for Hire: Mee met de tijd of voltooid verleden tijd

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Stel je voor: Je bent een van de grootste DJ-act in de geschiedenis van de hardstyle-wereld. Vele mainstages kennen geen geheimen meer voor je maar plotseling komt je carrière op losse schroeven staan. Tijdens de coronapandemie staken er frisse winden op: de muziekindustrie evolueert, en het publiek verlangt naar een nieuwe geluid. Een nieuwe golf aan artiesten brengt met veel succes een harder en moderner geluid. Dit overkwam naast vele andere artiesten met een lopende carrière ook het duo Gunz for Hire. Ze staan op een kruispunt, waar het pad naar vernieuwing lonkt, of blijf je je huidige fans bedienen met de kans om een nostalgische waarde te worden.

Dit afstudeerwerk doet er alles aan om Gunz for Hire relevanter te maken voor zowel het huidige als het nieuwe publiek. Door middel van het toevoegen van storytelling in de branding van de act, wordt er een oplossing gecreëerd voor een probleem waar vele artiesten last van ondervinden. Deze oplossing is een promotiecampagne waarin muziek, film en event allemaal bij elkaar komen. De groeiende rol van sociale media wordt omarmd door met creativiteit en karakterbouw een nieuwe manier van promotie te ontwikkelen.

De eindoplossing omvat een aantal producten voor op de sociale mediakanalen waaronder een filmische trailer van absolute top kwaliteit. Daarnaast vragen moderne platforms om luchtigere content en ook hier wordt in voorzien middels frisse video's die meegaan in de huidige tijdgeest. Zo omarmt Gunz for Hire de ontwikkelingen, en conserveren en vergroten ze hun relevantie over gehele breedte van de scène.

Artist statement

Vanaf mijn zevende levensjaar ben ik liefhebber van het muziek genre Hardstyle. Overstuurde kickdrums, grote melodische arrangementen en de opbouw en ontlading van spanning maakte dat ik een echte fan werd van deze muziek. In deze scene voel ik me thuis en ben ik mezelf de afgelopen jaren aan het ontwikkelen als professional. Mijn vakinhoudelijke kennis en gedrevenheid zijn

Ambities

Over vijf jaar wil ik werkzaam zijn als allround boekingsagent die op het hoogste niveau in de harddance opereert. Daarnaast wil ik alle facetten van artist-management onder de knie krijgen. Mijn absolute ambitie is om de grootste artiesten binnen de harddance te managen vanuit mijn eigen organisatie.

Geleerd tijdens de studie

Het inzetten van creativiteit op plekken waar dat misschien minder voor de hand ligt. Het omarmen en inzetten van creativiteit is een wapen dat toegevoegd is aan mijn arsenaal. Daarnaast heeft deze studie mij de kansen geboden om mijn netwerk aanzienlijk te vergroten. Stage, minor en afstuderen hebben mij in contact gebracht met grootheden uit de muziekwereld. Van deze mensen heb ik mogen leren en hier ben ik dankbaar voor.