Ander thema

Gunpowder Elves

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Het ontwerp van vuurwapens voor een setting waar deze traditioneel gezien niet in voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan geweren in de wereld van 'The Lord of the Rings'.
De ontwerpen zijn gebaseerd op de technologie uit het einde van de 19e eeuw, waarin er veel nieuwe (vaak ook onpraktische) designs bedacht werden om nieuwe wapens te maken. Door dit soort technologie te verbinden aan elven in een high-fantasy setting maak ik unieke ontwerpen welke een indruk achterlaten op de speler.

Artist statement

Als 3D game artist heb ik mijzelf gespecialiseerd in het ontwerp van vuurwapens. Dit vloeit voort uit mijn fascinatie voor oorlogsgeschiedenis en een affiniteit voor shooter games. Wat mijn werk uniek maakt is dat ik niet alleen maar kijk naar een mooi uiterlijk van het ontwerp, maar vooral naar de ervaring die de speler gaat beleven met het wapen. Hoe voelt het nou om een bepaald wapen te gebruiken? Hoe schiet, herlaad en klinkt het? Zijn er speciale of aparte eigenaardigheden?
Mijn inspiratie komt voornamelijk uit het einde van de 19e eeuw, omdat er toen door nieuwe technologie en industrialisatie een soort renaissance was op het gebied van vuurwapenontwerp. Met het creatief verdraaien en combineren van bestaande ontwerpen maak ik nieuwe designs die passen in verschillende genres, zoals in het geval van mijn afstudeerproject een high-fantasy setting.

Ambities

Ik zou graag aan games werken zoals Hunt: Showdown en Bioshock, waarin op een bijzonder creatieve manier met wapendesign om wordt gegaan. Ik wil ook meer mechs ontwerpen en nog meer 3D-printen om mijn creaties te transporteren naar de echte wereld. En natuurlijk kijk ik er naar uit om mijn vaardigheden nog verder uit te breiden en met mijn werk een blijvende indruk te maken op de wereld van games.

Geleerd tijdens de studie

Het meest belangrijke wat ik heb geleerd is wie ik ben als ontwerper. Ik dacht altijd dat ik de uitvoerende kracht wilde zijn. Een ontwerp op mijn tafel krijgen en deze omzetten naar een 3D model. Toen ben ik erachter gekomen dat ik toch meer creativiteit in me heb zitten dan ik altijd dacht. Ik ben meer gaan ontwerpen met de gebruikerservaring in gedachte, en hoe dit invloed heeft op het uiteindelijke ontwerp. Nu ontwerp ik ook veel met logica, wat voortkomt uit mijn eigen expertise. Ik zie dingen die anderen niet zien, en kan ik dit gebruiken om een ervaring te verrijken.

Special thanks

Ik zou heel graag mijn graduation begeleider Wiebe en tutor Katy willen bedanken voor hun begeleiding tijdens deze zware laatste periode. Het was me niet gelukt zonder jullie!

Daarnaast een speciale dank aan mijn moeder Muriel en mijn broers Jorrit en Rutger, die een grote steun zijn geweest gedurende mijn afgelopen vier jaar aan de HKU.

En natuurlijk mijn medestudenten en docenten van HKU Games die deze vier jaar speciaal hebben gemaakt!

Iron Harvest inspired French mech

French mech that I designed, modelled and textured during my internship at Janovich. The mech is featured in an animated short, set in the Iron Harvest universe created by Jakub Rozalski. It's a walking fortress capable of defending friendly positions and attacking enemy structures.

Link to the animation featuring my mech, animated by the amazing Janovich: https://youtu.be/ouRz6tW-rrA?si=aLlQos85VrBe7UxY