Zorg en welzijn

Groter dan je bent

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
‘Groter dan je bent' (Animatie, 4 minuten) verkent vragen over herstel en het herkaderen van intieme jeugdherinneringen door een hoopvolle lens.

Verfijnd geanimeerde analoge potloodtekeningen ontstaan en verdwijnen binnen een associatieve verhaalvorm. Ondersteund door zachte pianomuziek, omgevingsgeluiden en openhartige teksten creëert de film een tedere sfeer om thema's als het in vraag stellen van jezelf, je verleden en je interne strijd te verkennen. Dit vraagt de kijker om na te denken over persoonlijke groei door een nieuwe lens.

Kunnen we de onschuld van het verleden koesteren, ook als het tegenstrijdig kan voelen om er naar te kijken?

Artist statement

Als illustrator visualiseer ik graag dingen die ontastbaar kunnen voelen, zoals emoties, dromen en kwetsbaarheden. Ik schuw hierbinnen niet weg van zwaardere thema’s zoals verwerking en mentale gezondheid en werk er juist graag mee. Door mijn hoopvolle en poëtische aanpak hoop ik herkenning te kunnen creëren en zo mensen met elkaar te kunnen verbinden.
Mijn werk kan omschreven worden als divers, speels, gevoelig en kleurrijk.

Een visuele vertaling maken van de gevoelswereld is iets dat zich binnen mijn projecten vaak uit in korte animatiefilms, zoals ook te zien bij mijn eindexamenwerk ‘Groter dan je bent’.

Naast mijn vrije projecten werk ik ook als redactionele illustrator voor diverse publicaties en kranten, waaronder o.a. NRC, VPRO, De Correspondent en Hard//Hoofd.

Ambities

Mijn grootste ambitie is om verder te groeien als illustrator en binnen het werkveld de kans te krijgen om aan een groot scala van verschillende projecten te kunnen werken, zodat ik zowel mijn passie voor redactioneel illustreren als het maken van vrij werk en animaties kan combineren.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd tijdens de studie is wie ik ben als maker, welke onderwerpen mij prikkelen en welke werkprocessen bij mij passen.