Utrechts Conservatorium
Ander thema

GROND UITVOGELEN

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Liedschrijver en performer Francisca Snip musiceert vanuit haar liefde voor mens en natuur. Haar afstudeervoorstelling is een reis van hoog boven de wolken, waar de gedachten fladderen door de ijle lucht, naar de dragende aarde. Muziek, tekst, poëzie en lichtkunst komen samen in een oude metaalwerkplaats, waar het publiek deel wordt van een intuïtieve zoektocht vol rakende liederen, beweging, muzikale improvisaties en persoonlijke teksten.

"Een ragfijn weefsel dat vanuit het onderbewuste naar het bewuste getrokken wordt"

"Francisca geeft een podium aan emoties"

Met: Francisca Snip (zang, gesproken tekst, gitaar, geprepareerde piano), Noah Claassen (zang), Finya Verhoef (beweging), Madelief Lammers (gesproken tekst), Roosmarijn Tuenter (altviool en zang), Mees Siderius (drums en percussie), Ard Kok (gitaar en zang), Lucas Kloosterboer (trombone en zang), Lucas Noordhoek (basgitaar)

Speeldata: 3 juli - Salon De Ijzerstaven, Amsterdam

Beeld door Stichting Muziektalent in Beeld

Artist statement

Ik ben liedschrijver, performer, muzikaal leider en muziekdocent. Mijn muzikale werk wordt omschreven als poëtisch en transparant als een venster. Mijn drijfveer is verbinding- met elkaar, met onze intuïtie, verbeelding en de natuur. Gelijkwaardigheid en nieuwsgierigheid vormen de basis van mijn muzikaal leiderschap en docentschap. Met een balans tussen heldere kaders en vrijheid schep ik ruimte voor eigenaarschap en creatie in het moment.

Ambities

Ik zou mijn muziek en artistieke concept graag met een ensemble uitvoeren in theaters en op festivals. Ook wil ik een eigen studioalbum opnemen. Daarnaast wil ik mijn didactische visie verdiepen en mijn eigen werkwijze ontwikkelen als docerend maker.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb me breed ontwikkeld als componist, improvisator, arrangeur, muzikaal leider, zangeres, pianist en docent. Het meest waardevolle wat ik heb geleerd is om mijn creatieve proces en dat van anderen met een nieuwsgierige, open blik tegemoet te treden, en om op gemaakt werk te reflecteren met taal die groei bevordert.

Overzicht van publicaties

Eigen werk:
GROND / UITVOGELEN - 2023, muzikale voorstelling (live, Salon de Ijzerstaven)
OEVERLOOS - 2022, EP (Spotify)

Te horen op:
Het Oog in de Naald - 2023, album (CD, Bandcamp)
Irrelephant - 2021, singles 'Play Pretend', 'Winter', 'Fear Less', 'Out of my mind' (Spotify)
ODM Ensemble - 2017 'Paranoid Android' - Radiohead, arr. Anne-Lize Pater; 'Weird Fishes' - Radiohead, arr. Kasper van Dijk) (live, YouTube)