Ander thema

Grond / Uitvogelen

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Liedschrijver en performer Francisca Snip musiceert vanuit haar liefde voor mens en natuur. Haar afstudeervoorstelling is een reis van hoog boven de wolken, waar de gedachten fladderen door de ijle lucht, naar de dragende aarde. Muziek, tekst, poëzie en videokunst komen samen in een oude metaalwerkplaats, waar het publiek deel wordt van een intuïtieve zoektocht vol rakende liederen, beweging, muzikale improvisaties, beelden en persoonlijke teksten.

De voorstelling vindt plaats op 3 juli in Salon de Ijzerstaven te Amsterdam (kaarten verkrijgbaar via website).

Artist statement

Ik ben liedschrijver, performer, muzikaal leider en muziekdocent. Mijn muzikale werk wordt omschreven als poëtisch en transparant als een venster. Mijn drijfveer is verbinding- met elkaar, met onze intuïtie, verbeelding en de natuur. Gelijkwaardigheid en nieuwsgierigheid vormen de basis van mijn muzikaal leiderschap en docentschap. Met een balans tussen heldere kaders en vrijheid schep ik ruimte voor eigenaarschap en creatie in het moment.

Ambities

Ik zou mijn muziek en artistieke concept graag met een ensemble uitvoeren in theaters en op festivals. Ook wil ik een eigen studioalbum opnemen. Daarnaast wil ik mijn didactische visie verdiepen en mijn eigen werkwijze ontwikkelen als docent.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb me breed ontwikkeld als componist, improvisator, arrangeur, muzikaal leider, zangeres, pianist en docent. Het meest waardevolle wat ik heb geleerd is om mijn creatieve proces en dat van anderen met een nieuwsgierige, open blik tegemoet te treden, en om op gemaakt werk te reflecteren met taal die groei bevordert.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Eigen werk:
GROND / UITVOGELEN - 2023, muzikale voorstelling (live, Salon de Ijzerstaven)
OEVERLOOS - 2022, EP (Spotify)

Te horen op:
Het Oog in de Naald - 2023, album (CD, Bandcamp)
Irrelephant - 2021, singles 'Play Pretend', 'Winter', 'Fear Less', 'Out of my mind' (Spotify)
ODM Ensemble - 2017 'Paranoid Android' - Radiohead, arr. Anne-Lize Pater; 'Weird Fishes' - Radiohead, arr. Kasper van Dijk) (live, YouTube)