Ruimtelijk ontwerp
Tekening
Foto: landschap
Openbare ruimte
Creatief proces
Worldbuilding
Ander maatschappelijk thema

Groene paradijsjes Veenendaal_designproject

Henrieke Tijssen henrieke tijssen
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

paradijsjes groen

in de winkelstraat

die me genieten doen

van die prachtige natuur

vogeltjes die fluiten

Zo zuiver en puur

even mijn ogen sluiten

om daarna opgeladen

weer verder te gaan

door de straten of over paden

om te winkelen terwijl ik me

in een andere wereld waan


Mijn passie ligt bij stedenbouw en landschap. Deze passie heb ik in mijn project verwerkt. Ik wilde een groen ontwerp maken in de openbare ruimte dichtbij mij. Ik woon in Veenendaal en daarom werd dit de plek van mijn project. Tijdens mijn wandelrondjes kwam ik erachter dat je niet lekker een rondje door het groen kunt lopen in het centrum en dat de routes eigenlijk puur aangelegd zijn om van a naar b te komen. Dat vond ik erg jammer. Je kunt zoveel meer uit een route en een plek halen. Daarom heb ik voor deze plek een bijzondere belevenis route gemaakt. Een route lekker door het groen. Op deze route vind je een aantal uitgelichte plekjes, die kleine paradijsjes vormen. 

Deze route loopt onder andere door de winkelstraat. Hier heb ik het groen zo ontworpen dat het winkelend publiek er geen hinder van heeft, want dat is natuurlijk wel het laatste wat we willen. Maar hier heb ik het groen zo ontworpen dat de beleving er wel is. Beleving op een bijzondere manier. Namelijk vanuit de three natures. Onder de grond vormt zich een bijzondere groene ader die je van paradijsje naar paradijsje leidt. Dit is de derde natuur. Boven de grond komt groen als watervallen van de gebouwen en laat natuur en architectuur samen smelten. Dit is de eerste natuur. Op de grond vind je de paradijsjes die de tweede natuur vormen. De paradijsjes vormen een oase waar mensen kunnen rusten en plek op een bijzondere manier tot bloei komt. Vanuit die oases vloeien groene aders als route door het centrum. Het doet je in verbazing en verwondering deze groene lijnen volgen. Je waant je in een andere wereld. Als een nieuwe dimensie een bril waardoor je de wereld ziet. Het laat je zweven, het laat je kruipen. Wandel en winkel op een ander level. Zo wordt winkelen en wandelen een. 

Op deze route vind je een nog diepere laag. Namelijk het geloof. Voor mij is geloof een bijzondere steun. Het laad mij op en leidt mij door het leven heen. In de natuur zie ik veel van het geloof terug. De bloemen die zo mooi gemaakt zijn. De vele lagen die de natuur heeft. De rust die je ervaart als je in de natuur bent. Daarom heb ik iets van die rijkdom die ik in het geloof ervaar toegevoegd aan dit ontwerp. Niet alleen voor mij, nee juist voor vele andere gelovigen. Het geeft verbinding. Ik heb dit concreet gemaakt door planten uit de bijbel toe te voegen in mijn ontwerp. Deze bijbelse planten vind je overal door mijn ontwerp heen. Het verbindt mijn ontwerpen aan elkaar als een groot paradijs. Ik hoop je te inspireren met mijn ontwerp en iets te doen ontdekken en beleven van de paradijsjes in mijn woonplaats.

HKU Exposure 2021 — Bekijk het eindwerk van de nieuwe HKU professionals

henrieketijssen@gmail.com

https://www.flipsnack.com/htijssenprofile/platform-verslag.htmlThis video call has not yet been activated by the host

Float this widget
Put back
Drag/resize
Drag/resize

Ik ben aanwezig voor de video call op:

-Woensdag 23 juni 14:00 tot 16:00

-Donderdag 24 juni 10:00 tot 12:00

-Vrijdag 25 juni 10:00 tot 12:00

Als je wilt videobellen stuur dan even een berichtje in de live chat

Je kunt natuurlijk altijd gewoon een berichtje achterlaten of een mailtje sturen