Duurzaamheid en circulariteit

Groen(t)e vingers

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
“Groen(t)e vingers” is een interactief spel voor kinderen, waarin vragen over groente en fruit worden beantwoord en zij enthousiast gemaakt worden voor gezond eten.

Samen met een groep basisschoolkinderen ben ik de waarde van groente en fruit gaan ontdekken. We hebben op een creatieve manier verschillende vragen en toekomstscenario’s bedacht. Samen hebben we gefantaseerd over de mogelijkheden van groente en fruit. Met "Groen(t)e Vingers" creëer ik op een nieuwe manier verbinding tussen kinderen en hun voedsel.

Artist statement

Als ontwerper hou ik ervan om beeldend te werken, maar ook van de interactiviteit in ruimtelijke ontwerpen wordt ik erg enthousiast. Mijn projecten komen voort uit een nieuwsgierigheid om mensen of (maatschappelijke) problemen te willen begrijpen. Deze nieuwsgierigheid zet ik om in eenvoudige, visuele ontwerpen die deze (maatschappelijke) problemen toegankelijker maken. Door middel van mijn ontwerpen wil ik mensen helpen deze problemen beter te begrijpen.

Ambities

Over een paar jaar hoop ik nog meer skills en vaardigheden te hebben opgepakt. Er valt voor mij nog genoeg te leren. Ondanks dat ik veel dingen heb opgepakt binnen de studie, voelt het voor mij alsof ik nog een lange weg te gaan heb, misschien nog een andere studie? Iets waar ik erg naar uitkijk. Voor mij is uit mijn bubbel blijven stappen belangrijk, zo wil ik mijzelf en mijn eigen handtekening nog verder verkennen. In vijf jaar hoop ik werken te maken waar je mij als ontwerper en persoon in kan herkennen.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik geleerd heb; Uit je bubbel stappen en in het diepe springen. Iets wat mij in eerste instantie spannend leek, daar dacht ik al snel geen twee keer meer over na. Door af te stappen van gewoontes, heb ik een beeld kunnen vormen over wat wel en niet voor mij werkt. Ik heb tijdens deze studie mijn kwaliteiten beter leren kennen, zowel als ontwerper en persoon.