Gezondheid en welzijn

Groeimuziek

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Geïnspireerd en gedreven door de komst van mijn eerste kindje, ben ik gaan nadenken over de manier waarop ik de opvoeding zou willen invullen. Informatie over onder andere opvoedstijlen, duurzaam ouderschap en talloze medische termen creëren in een razend tempo een dichte jungle waar je snel in kunt verdwalen.
Daarbij komt dat opvoeden en opgroeien voor iedereen verschillend is. Ieder individu ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier, in het tempo dat voor hem of haar werkt. Dit maakt het uiterst complex. Wat werkt voor de een is niet direct een succesformule voor anderen. Juist die onzekerheid maakt een flexibele instelling de enige logische optie.
In de zoektocht naar enige vorm van houvast kwamen mijn vrouw & ik al snel uit bij onze liefde voor muziek. Gepassioneerd over vrijwel alles wat met muziek te maken heeft, zou ik dit het liefst zo veel mogelijk verweven in het nieuwe gezinsleven.
Ook heeft het jarenlange studeren van mijn vrouw stiekem zijn uitwerking op mij gehad. Informatie vanuit Conservatorium en Pabo werd regelmatig aan de keukentafel besproken, met een muzikale mindset als gevolg. Volledig overtuigd van de kracht van muziek ga ik op zoek naar een manier om dit zo breed mogelijk te verspreiden.

Zou het niet gaaf zijn als iedereen zich kan ontwikkelen met muziek als basis?

Artist statement

Hetgeen wat mijn werk uniek maakt is dat alles is doordrenkt van mij als persoon.
Wat vind ík belangrijk? Wat vind ik mooi? Hoe zou ik probleem x als opgelost bestempelen? Dat zijn een aantal vragen die ik mezelf stel. Die persoonlijke aanpak in alles wat ik doe maakt het eenvoudig om bij mezelf te blijven.

Ambities

Naast het vervullen van een goede vaderrol zou ik er in vijf jaar voor willen zorgen dat mijn ontworpen muziekbox & -methode ook zijn uitgerold bij Nederlands grootste kinderopvang.
Tegelijkertijd breid ik mijn muzikale vaardigheden uit om hopelijk als creative aan de slag te kunnen gaan bij een publishing-bureau.

Geleerd tijdens de studie

Binnen de studie heb ik vooral geleerd om mijn eigen (initiële) oordeel te negeren, of in ieder geval op dat moment te parkeren. Daarnaast heb ik geleerd dat hulp vragen niet hetzelfde betekent als falen.

Over mijzelf heb ik geleerd dat ik het helemaal niet fijn vind om in de belangstelling te staan. Ik ben geen frontman, eerder een roadie die door hard achter de schermen te werken de stille kracht van het succes vormt.