Diversiteit en inclusiviteit

Goed Genoeg?!

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In de queer roadmovie "Goed genoeg?!" zien we Sam die met haar vriendin Noa op campervakantie is in Limburg. Noa overvalt Sam met haar plannen om te gaan samenwonen. Sam stemt hiermee in, denkend dat het een grap is. Wanneer Sam erachter komt dat Noa wel degelijk serieus was, begint Sams innerlijke strijd om aan te geven wat ze zelf wil. Maar dit blijkt toch makkelijker gezegd dan gedaan.

Met "Goed genoeg?!" wil ik de innerlijke strijd tussen je mening willen geven en de onderliggende angst om verlaten te worden, laten zien. De film gaat over grenzen aangeven, liefde en zelfacceptatie, iets waar veel jongeren, waaronder ikzelf, ook mee worstelen.

Artist statement

Ik ben Britt en studeer dit jaar af als regisseur en editor aan de HKU. Ik ben aan deze opleiding begonnen omdat ik voor meer én positievere queer representatie wil zorgen in films. Ik wil verhalen vertellen die ik vroeger had willen zien, verhalen over queer personages waar het probleem niet is dat ze queer zijn maar andere aspecten van het leven.

In mijn film wil ik door middel van kleine intieme verhalen grotere maatschappelijke onderwerpen aan het licht brengen, zoals bij mijn afstudeerfilm, het lage zelfbeeld en de innerlijke strijd die het voortbrengt. Ik wil dat mijn films voelen als een reis vol herkenning, de ene hobbeliger dan de ander, waar gelachen mag worden maar ook gehuild, wat queer joy schreeuwt en iedereen zichzelf kan zijn. In elke film stop ik iets van mezelf en ik denk dat daar ook mijn kracht ligt, dat ik als maker dicht bij mezelf blijf. Dit zorgt ervoor dat ik me feilloos kan inleven en daardoor gemakkelijker emoties kan oproepen bij de kijker. En dat is ook wat ik hoop te bereiken: een emotie, een bewustwording of gewoon een besef dat je niet alleen bent.
Ambities

Als ik naar de toekomst kijk, zie ik mezelf als regisseur en editor aan projecten werken waar ik energie van krijg en waar ik, net als nu, al mijn enthousiasme en passie in kan stoppen. Ik hoop dat ik in elk project iets van mezelf kwijt kan en dat ik iets mee kan nemen voor het volgende project. Ook wil ik me blijven inzetten voor positievere queer representatie en diversiteit in het filmlandschap.


Geleerd tijdens de studie

Wat ik vooral geleerd heb van de HKU is de bewustwording van elke keuze in je maakproces. Dat elke laag van de film, hoe klein ook, bijdraagt aan het gevoel dat je wilt overbrengen en dat juist details het verschil kunnen maken. De HKU gaf me veel vrijheid om te experimenteren met verschillende media, waardoor ik als maker nu kijk naar welk medium het beste past per project.


Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

CineSud Talent Pitch: Special Jury mention (2024)
De mooiste tijd van je leven - vertoning studenten competitie (functie: editor) (2023)
Als ik later groot ben - 3lab (functie editor) (2023)
Lavendel , Prosa (schrijver)