Ander thema

Glorifying Phylogeny

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Fy·lo·ge·nie

De studie van de afstammings-geschiedenis. Het is de beschrijving van hoe een groep organismen is ontstaan uit een andere groep.

Glorifying Phylogeny is een alsmaar evoluerende serie objecten die is begonnen vanuit kruisingen tussen micro-organismen.

Artist statement

Als kunstenaar laat ik me inspireren door de natuur: de wereld biedt een overvloed aan prachtige vormen en herhalingen. Mijn werk is een resultaat van voortdurend onderzoek naar vorm, verbeelding en functie. Ik laat me leiden door de organische vormen, texturen en patronen die ik tegenkom en probeer deze te interpreteren en te vertalen naar keramische kunstwerken.
Ik streef ernaar om werk te creëren wat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook een gevoel van verwondering en verbinding met de natuur oproept.

Ambities

Ik hoop mijn werk de komende jaren veel naar buiten te brengen in de vorm van exposities, publicaties en beurzen. Ook wil ik vooral verder gaan met de thematiek die ik momenteel aanhoud.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie voelde ik me vrij om verschillende materialen en technieken te ontdekken. Je krijgt de ruimte om je eigen interpretatie binnen een opdracht uit te voeren. Hierdoor kan je echt je voorkeur in materialen en werkwijze vinden.