Inclusie en diversiteit

Gendergelijkheid in de beeldende kunst

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Hoewel er tegenwoordig meer vrouwen dan mannen op de kunstacademies zitten, is slechts 13% van de kunst in Nederlandse musea gemaakt door vrouwen. Je zou verwachten dat galeries met contemporary art een beter voorbeeld zouden geven, maar ook hier zijn de vrouwen zwaar in de minderheid. Daarom heb ik mij verdiept in de wereld van de vrouwelijke kunstenaar. Wat zijn de ervaringen van vrouwen in de beeldende kunst en hoe kunnen we zorgen dat we meer gendergelijkheid zien in musea en galeries? In samenwerking met Rademakers Gallery ben ik opzoek gegaan naar een oplossing om meer aandacht te genereren voor de vrouwen in de kunst.

Artist statement

Spreek mij uit over de positie van vrouwen in de beeldende kunst. Dit doe ik door een excentrieke motivatie aan te wakkeren bij kunstliefhebbers in Nederland. Het doel is om mensen bewust te maken van de gender ongelijkheid in de beeldende kunstwereld.

Ambities

Na een aantal jaar producties draaien zou ik graag aan de slag willen als creatief, zoals het bedenken van concepten. Een droom is dat mensen echt met mij willen samenwerken als persoon omdat ik goed ben in m'n werk. Ook hoop ik een steentje bij te kunnen dragen aan diversiteit en inclusie binnen bedrijven.

Geleerd tijdens de studie

Je kan veel meer bereiken dan dat je zelf denkt. Praat met mensen om ervaring op te doen en kennis te delen.