Ander thema

GEMMAakt

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Ooit was tuften een veelvoorkomende textieltechniek voor het maken van kleden. Door de opkomst van machines werd het handwerk overbodig. Mijn werk is een ode aan deze ambacht en een warme verbinding tussen verleden en heden.

Tuften is voor mij meer dan een techniek. Het is een kunst die geborgenheid en herinneringen oproept. Een vloerkleed zoals wij die allemaal kennen transformeerde ik naar een draagbaar tapijt, ‘een oude ambacht in een nieuw jasje’. Het symboliseert mijn liefde voor textiel die ik deel met mijn voorouders, in het bijzonder mijn oma Gemma. Samen zijn we tot een ontwerp uit die tijd gekomen.

Ik geloof sterk in het werken met de handen. Tuften is niet alleen een creatief proces, maar ook een manier om rust en voldoening te vinden in het moderne dagelijkse leven. Met hedendaagse vormen en kleuren creëer ik aaibare objecten met een vernieuwende twist. Laat je inspireren door mijn unieke ontwerpen en de schoonheid van handgemaakt design.

Artist statement

Als textiel & productontwerper heb ik een grote passie voor ambachtelijk handwerk. Ik creëer aaibare objecten met een persoonlijk handschrift.

Liefde voor textiel vormt de kern van mijn creaties. Elk stuk dat ik maak, is met de hand gemaakt en straalt vakmanschap en aandacht voor detail uit. Ik gebruik hedendaagse vormen en kleuren om de techniek met het verleden te verbinden.

De nostalgie wil ik bij iedereen naar boven halen in de moderne wereld. Het warme gevoel dat ik ervaar, breng ik thuis of geef ik mee aan mensen.

Ambities

Binnen nu en vijf jaar heb ik een eigen plek om de techniek van tuften verder te ontdekken. Hier ontwerp en verkoop ik mijn aaibare creaties en laat ik ze aan de buitenwereld zien. Het wordt een atelier op een creatieve broedplaats waar meerdere ontwerpers samenkomen. Een inspirerende plek waar de creativiteit in de lucht hangt.

Met mijn ontwerpstudio alot4u wil ik in de toekomst diverse projecten aangaan en mensen laten zien wat de kracht van tuften kan doen. Een aantal beurzen, tentoonstellingen en exposities lijken me een mooi begin. Mijn ambitie is om mijn groei binnen de tuftwereld verder door te zetten met het ontwikkelen van bijzondere objecten.

Geleerd tijdens de studie

Wees vooral niet bang om fouten te maken. Fouten zijn vaak geen fouten, maar verrassende nieuwe inzichten. Inspiratie voor nieuwe ideeën en ontwerpen komt soms uit de kleine dingen van het dagelijkse leven. Vertrouw op jezelf en op je eigen intuïtie. Maar heb vooral plezier in wat je doet!

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2024
• EXPOSURE HKU Design │ 26 t/m 29 juni, Utrecht

2023
• ‘News From The Future’ expositie │ Fashion For Good Museum, Amsterdam

2022
• Manifestations │ Dutch Design Week, Veemgebouw Eindhoven (genomineerd voor de Young Talent Award 2022)
• EXPOSURE HKU Design │ 29 juni t/m 3 juli, Utrecht