Duurzaamheid en klimaat

Geef jij mij er een vriendje bij?

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De mode-industrie is na de olie-industrie de meest vervuilende industrie ter wereld. In de fast fashion-industrie wordt kleding razendsnel gemaakt, verscheept, verkocht en mega snel weer weggegooid. Er zijn steeds meer initiatieven te vinden die, ieder op hun eigen manier, bijdragen aan de verduurzaming van de kledingindustrie.

In deze textielbak, ontworpen voor de Hema, is het mogelijk om je oude kleding een tweede leven te geven. Naast het kopen en dragen van een kledingstuk van de Hema, is de cirkel nog niet rond. Je zintuigen worden geprikkeld en op een interactieve manier word je door de levensloop van het meegroeirompertje geleid op weg naar z’n tweede leven.

Artist statement

Maatschappelijke vraagstukken die een bepaalde emotie oproepen of een gevoelige snaar raken bij mensen vind ik interessant. Juist door al die verschillende gedachten of ideeën van anderen verzamel ik input voor mijn eigen creatief proces.

Ik werk graag vanuit niets naar iets. Tijdens dit proces ontdek, onderzoek, creëer ik en voeg toe. Gaandeweg ontstaat er een eindproduct, waarmee of waardoor ik het uiteindelijke verhaal aan de toeschouwer vertel.

Ik merk dat ik een maker ben die graag het werk door mijn handen laat gaan, ik wil het voelen. Door het fysiek werken sta ik in mijn project. Ik raak het echt aan.

Zowel fysiek als digitaal werk ik het liefst aan maatschappelijke vraagstukken, omdat ik als maker kan reageren op wat er leeft.

Ambities

Ik ga mij verder ontwikkelen tijdens de opleiding Design for Change and Innovation omdat ik mijn creativiteit wil uitdagen, breder wil denken en creëren, nieuwe skills wil ontwikkelen op verschillende gebieden binnen het werkveld. Tevens wil ik netwerken met werkgevers. Ik ben nieuwsgierig, leergierig, ondernemend en een doorzetter.

Na deze opleiding sta ik sterk in het werkveld met ideeën en creaties die een ander kunnen inspireren.

Geleerd tijdens de studie

De opleiding Associate degree Connected Design aan de HKU heeft mij doen veranderen als persoon. Gaandeweg werd mijn creativiteit meer uitgedaagd, ontwikkelde ik ideeën waardoor ik in korte tijd mijzelf beter heb leren kennen. Ik heb mogen ontdekken dat elke maker iets unieks heeft op zijn eigen manier en dat de keuzes die je maakt vanuit een onderzoek nooit verkeerd kunnen zijn als ze het antwoord geven op de vraag.