Gebaseerd op waargebeurde uitspraken

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Ousmane Bangura en Aron Schaap maakten voor hun afstuderen de voorstelling ‘’gebaseerd op waargebeurde uitspraken’’. Het geheel is verrassend actueel; ze nemen hun eigen generatie en ‘hun eigen manier van doen’ op de hak. Hun speelstijl is vlot te noemen, maar ze spelen ook met een zekere nonchalance. De voorstelling behandelt grote maatschappelijke vraagstukken zonder het daar expliciet over te hebben, ook mooi om te zien hoe en passant het racisme de revue passeert. Maar vriendschap is toch echt het overkoepelende thema van de voorstelling. Hoe onzeker of zeker kun je zijn in dit
leven ten opzichte van elkaar?
Zoals de titel al verraadt is de voorstelling gebaseerd op uitspraken die de twee makers door de jaren heen hebben gehoord en zijn bijgebleven, deze uitspraken vormen de basis van de scènes en de personages. Ook wilden Ousmane en Aron kijken of ze hun eigen band op de vloer konden overbrengen op het publiek. De vrienden krijgen vaak te horen dat ze een vermakelijke dynamiek hebben, maar lukt het ze ook om deze dynamiek op de vloer te krijgen?

Artist statement

Ik werk graag met grote, uitgesproken personages, personages die ik helemaal heb 'uitgewerkt'; hoe ze lopen, ademen, denken. Het liefst zou ik altijd eerst het personage vormen en dan pas het materiaal daarom heen bouwen. Mijn tekstbehandeling is word vaak benoemd als een van mijn sterkste punten. Als maker maak ik graag werk over abnormale mensen in normale situaties of met normale mensen in abnormale situaties.

Ambities

Over 5 jaar wil ik graag een netwerk om mij heen hebben met wie ik onafhankelijk theater of film kan maken. Ik droom er ook van om een publiek te bereiken dat niet standaard naar theater gaat. Ik had zelf eigenlijk geen acteerervaring toen ik op de toneelschool belandde dus zoals je je voor kunt stellen kom ik uit een omgeving waar theater als iets raars wordt gezien. Ik hoop mensen die mensen te kunnen bereiken met mijn werk.

Geleerd tijdens de studie

Het zijn op de vloer. Kunnen ademen, denken, reageren en handelen in het moment. Iemand in de ogen kijken en zien wat er in die persoon omgaat en dit ervaren in het moment.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

‘Enjoy your stay’ (februari 2024- april 2024, Vincent van Woerkom (collectief Het paradijs). In deze mime voorstelling zie je personen in een hotelkamer worstelen met hun verlangens en het leven.
‘Dit is van ons’ (oktober 2023- april 2024, theatergroep Aluin). Dit is van ons gaat is een voorstelling over de activistische Justine, die Jan Pieterzoon Coen ter verantwoording roept voor het plegen van genoicide op de Banda eilanden in 1621.
'Gebaseerd op waargebeurde uitspraken’ (oktober 2023- juni 2024). Een voorstelling over twee jonge mannen die het hebben over grootse maatschappelijke thema's, zonder het daarover te hebben. Maar de voorstelling gaat toch vooral over vriendschap
‘ABN-AMRO Punk’ (Juni 2023’ een performance of de sleur van het dagelijkse leven)
‘Het Prinsensprookje’ (maart 2023, van Dear T,) de voorstelling gaat over 2 beste vrienden die verliefd op elkaar worden gedurende een hectische reis.
‘Eddie the Eagle’ (februari 2023, onder regie van Reinout Bongers) een voorstelling die we maakte voor festival ‘springtij’ van De Karavaan. De voorstelling was een ode aan de schoonheid de poging en het falen.
‘Klinkers’ (januari 2023) een samenwerking tussen 3e jaars schrijvers, vormgevers en acteurs waarin we als collectief 4 korte scènes hebben gemaakt.
‘Tien’ (december 2022, onder regie van Mokhallad Rasem) de voorstelling ging over wat wij als kunst zien.
‘Murmel’ (september 2022, onder regie van Sarah Moeremans) een voorstelling over een groep erg volgzame mensen die het leven proberen te ontdekken.
‘De boswachter’ (juni 2022) een korte film over een eigenzinnige boswachter. Het was mijn eigen project waarin ik zelf de regie had en ook speelde.
‘Het Tranenmeer’ (mei 2022, onder regie van Wart Kamps). Tijdens dit project hebben wij als klas, samen met Wart kamps in 2 weken een voorstelling gemaakt over een dysfunctioneel balletgezelschap
‘All over, Acts of love’ (april 2022, onder begeleiding van Ellen Goemans en Gillis Biesheuvel). Wij hebben gedurende een periode van 7 weken les gekregen van Ellen en Gillis, zij hebben elk een helft van het script van All over acts of love met ons behandeld en dat hebben wij aan het einde van de les periode gepresenteerd
‘Nachtlicht’ (Maart 2022, eigen werk van Jiska Mensink ACT 4). Voor het eigen werk van Jiska Mensink hebben wij een voorstelling gemaakt over de nacht.
‘Dak’ (Maart 2022, onder regie van Ine Te Rietstap) In ons eerste semester van jaar 2 hebben wij een personage onderzoek gedaan met als doel: de dakloze in onszelf vinden. Wij hebben gedurende een periode van 8 weken een personage ontwikkeld en daarna als dit personage materiaal verzameld en van dat materiaal een v