Ander thema

Garmentography

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Ik heb een HKU-brede seminar ontworpen die studenten leert om symboliek toe te passen op het gebied van kostuum. Hierbij wordt het kostuum centraal gesteld binnen het visualiseren van het verhaal, maar de samenhang met andere visuele aspecten wordt natuurlijk niet uitgesloten.
Tijdens het bedenken van dit beeldende verhaal, wordt er kritisch gekeken naar bepaalde sociale of maatschappelijke aspecten en perspectieven die mogelijk een rol spelen binnen het onderwerp. Hierdoor gaan studenten met een bredere houding het maakproces in.

Artist statement

Met mijn onderzoek geef ik diepgang aan kostuum in film. Door te experimenteren met symbolen en beeld leer je je eigen beeldtaal neer te zetten rondom kostuums en daarmee je verhaal te verbeelden.
Door het gebruik van de kleding, materiaal en andere visuele aspecten van film, wordt er een diepere betekenis en gelaagdheid gegeven aan het verhaal.

Ambities

Ik zie mezelf over een paar jaar helpen met het produceren van films. Dit wil ik vooral op visueel en conceptueel gebied doen. Om deze rede is dit afstudeerproject waardevol voor mij. Ik heb een manier gevonden om het werk rondom productiedesign op een unieke manier vorm te geven en wil dit graag in praktijk toepassen.

Geleerd tijdens de studie

Wat ik heb geleerd tijdens de opleiding is dat je alles voor elkaar kan krijgen met de juiste motivatie. Als je iets maar graag genoeg wilt en erin gelooft. Het is belangrijk om te vertrouwen op wat je doet en wat je kan, dan zullen anderen daarin meegaan.
Daarnaast heb ik geleerd dat hulp geven, is hulp krijgen. Als je een positieve benadering hebt, kaatst dit vanzelf terug. Alles is een boemerang, zolang je maar naar boven mikt.