Diversiteit en inclusiviteit

Fuck your gender performance

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In mijn afstudeerproject draait het om de menselijke ervaring van gender. Geïnspireerd door Judith Butler's ideeën, doorbreek ik genderhokjes met 'Fuck your gender performance'. Mensen mogen genderaccessoires toevoegen aan een neutrale menselijke figuur, waardoor wij gender op eigen wijze kunnen beleven en uiten. Het doel is bewustwording te creëren over genderdiversiteit en stereotypen te doorbreken.

Artist statement

Mijn kunst weerspiegelt mijn identiteit en mijn gedachtegang. Als conceptuele denker en maker ben ik voortdurend bezig met het verkennen van de diepere lagen van onze samenleving. Ik sta open voor informatie en ben altijd op zoek naar nieuwe inzichten.
Mijn werk kenmerkt zich door krachtige, minimalistische illustraties met een subtiele knipoog, waarmee ik mijn activistische kant naar voren breng. Ik richt mij op grote overkoepelende thema’s die relevant zijn voor het mens-zijn en de samenleving. Dit laat ik groeien doormiddel van filosofisch of psychologisch onderzoek. Omdat deze onderwerpen vaak conceptueel van aard zijn, ben ik voortdurend opzoek naar nieuwe manieren om ze te belichten. Op die manier streef ik ernaar om zowel als maker en als mens te blijven groeien.

Ambities

Als afgestudeerd grafisch vormgever en toekomstig illustrator wil ik het komende jaar mijn vaardigheden binnen dit vakgebied verder ontwikkelen. Echter, mijn langetermijndoel is om mijn fascinatie voor seksualiteit, gender en mensen te verkennen door mij om te scholen tot seksuoloog. Op die manier kan ik niet alleen mijn creatieve kant blijven benutten, maar ook mijn theoretische kennis vergroten. Ik geloof dat ik mensen op een andere manier kan helpen, door deze twee passies te combineren.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie illustratie heb ik geleerd om open te staan voor nieuwe dingen, materialen, ideeën en onderzoek. Ik ontdekte dat illustratie veel breder is dan alleen papier en pen; alles wat zichtbaar is en gecreëerd kan worden, kan illustratie zijn.

Het belangrijkste is om mijzelf niet te beperken en altijd trouw te blijven aan mijn eigen makerschap.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2020 UU studenten cover: FICTIE, Artistieke Waarheid
2022 Utrecht 900 jaar: De stad als schuilplaats, Domkerk Utrecht
Toekomstige expositie: Naaiatelier Haarlem, september; Eerste Haarlemse Pride