Artistieke prestatie

From shapes to function

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn onderzoek als ontwerper. In dit eindexamenwerk zie je een vertaling hoe ik naar materiaal kijk om zo op iets functioneels uit te komen. Mijn zicht op het vormen van een houding in een materiaal die mij inspireert om een ontwerp te maken,
Dat uiteindelijk een gebouw gaat zijn.
Materiaal in origine, hoe is het materiaal op zichzelf? Iedereen heeft zijn eigen interpretatie op beeld van een bepaald materiaal.

Artist statement

Mijn manier van ontwerpen en het bewerken van materiaal is een werkwijze wat ik altijd toepas en niet iedereen zo doet. Bij elk project komt er weer iets unieks uit wat vanuit een gerecycled materiaal wordt gemaakt en dat maakt mij uniek. Door inspiratie te halen uit detail van referenties of iets wat mij ter plekke inspireert uit te kiemen tot een ontwerp.

Ambities

Na het afstuderen wil ik graag de master Architectuur gaan doen. Ik wil mezelf nog meer gaan specialiseren in het vak. Door te werken in een architectenbureau is het een goede manier om werkervaring op te doen in combinatie met school. Doordat ik zoveel ambities heb wil ik onder andere buiten school iets gaan starten als zzp’er.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens het studeren aan de hku heb ik geleerd om mijzelf open te stellen in bepaalde richtingen en niet te veel moet focussen op een bepaald vak. Lekker veel dingen uitproberen en durven. Wat ik hier ook heb geleerd is dat ik veel netwerk kan opbouwen door veel met andere disciplines te communiceren.
Zij weten meer van dingen af dan dat je misschien denkt en het helpt je enorm met je groeiproces. Als je bezig bent met een project leer je hier ook bij stil te staan hoe je in het proces zit of je een stap terug moet nemen en hoe je als ontwerper bent, wat natuurlijk heel belangrijk is.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Tijdens de exposure laat ik mijn manier van kijken op materiaal zien. De vertaling van textiel/materiaal tot iets functioneels.