Animation
Media

Frame of Mind

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Die speelse vonk, dat innerlijke kind in ons allen, vormt vaak de bron van inspiratie en creativiteit. Maar naarmate we ouder worden, lijkt het steeds moeilijker om die vonk levend te houden. "Frame of Mind" is een korte computeranimatiefilm die gaat over het creatieve proces en hoe lastig het kan zijn om dat innerlijke kind te omarmen als volwassene.
Deze film is voor mij een belangrijke stap geweest in mijn ontwikkeling als kunstenaar, waarin ik probeer de regels en verwachtingen die mij hebben gevormd, te doorbreken. Ik hoop door mijn verhaal te delen andere (beginnende) kunstenaars te inspireren en motiveren in hun eigen proces. 

Artist statement

Hoi, ik ben Luc Wervenbos, een kunstenaar en filmmaker gespecialiseerd in 3D-animatie. Ik zie mezelf als een 3D-generalist die vertrouwd is met diverse stijlen en technieken, van realisme tot gestileerd, ik kan werken in elke fase van de productiepijplijn. Maar met mijn persoonlijk werk focus ik me vooral op het ontwikkelen van mijn kunst in surrealistische animatie.

Naast mijn expertise in 3D-animatie heb ik ook een hbo-diploma in Communication and Multimedia Design. Tijdens deze opleiding heb ik geleerd hoe ik mijn creativiteit kan inzetten met de klant in gedachten. Mijn hoop is een balans te vinden tussen klantgerichtheid en mijn eigen artistieke vrijheid.

Ambities

Het afgelopen jaar heb ik enorme vooruitgang geboekt in mijn ontwikkeling als autonome kunstenaar. Toch zie ik dit slechts als het begin van mijn reis om mijn eigen identiteit te ontdekken in mijn werk. Mijn voornaamste ambitie is om mijn creatieve vrijheid te behouden in toekomstige projecten, zodat ik zowel visueel als persoonlijk kan blijven groeien en mezelf kan blijven ontwikkelen.

Geleerd tijdens de studie

Een van de meest waardevolle lessen die ik heb geleerd tijdens mijn vier jaar aan de HKU is het belang van de connecties die ik heb opgebouwd met mijn medestudenten. Dit zijn connecties die ik de rest van mijn carrière zal meedragen.