Diversiteit en inclusiviteit
Ander thema

Found Family

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Volgens mij kunnen de meeste mensen zich wel herkennen in het belang van een ‘safe space’, een plek waar je je veilig voelt en ongedwongen jezelf mag zijn. Dit is vooral belangrijk als je queer bent en misschien afkomstig bent uit een omgeving waar jezelf zijn niet altijd vanzelfsprekend was, zoals een religieuze omgeving. Safe spaces kunnen verschillende vormen aannemen, bijvoorbeeld door het maken van connecties met mensen in welke vorm dan ook. Communities ontstaan overal en nergens.

Concerten zijn mijn persoonlijke bron van geluk. Naast het bewonderen van de artiest is het ook een plek om in contact te komen met mensen die dezelfde passie delen. Als je onderdeel bent van zo’n fandom krijg je soms te maken met stereotypes en zullen mensen niet altijd begrijpen waarom sommige mensen zo gepassioneerd kunnen zijn over een specifiek onderwerp. Voor het aangaan van dit project heb ik mijn persoonlijke ervaringen meegenomen in de overkoepelende beeldtaal die het enthousiasme en de levenslust reflecteert. Tijdens de 2,5 uur dat iedereen luidkeels met elkaar zingt, ervaar ik een gevoel van verbondenheid zonder oordeel. Je kunt gewoon jezelf zijn.

In het project ‘Found Family’ wil ik aantonen hoe mooi deze communities zijn, hoe concerten en muziek mensen met elkaar verbinden en hoe dit mijn leven heeft verrijkt.

Artist statement

Mijn naam is Thirza Bredewold en ik ben een grafisch ontwerper en visueel kunstenaar. Mijn focus en passie liggen voornamelijk bij typografie, analoge technieken en (bewegend) beeld. Ik heb een brede interesse in alles wat met grafisch ontwerp te maken heeft en vind het interessant om de grenzen van dit vakgebied op te zoeken. Zo vind ik het erg belangrijk en prettig om vaak met mijn handen te werken.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik een ontwerper te zijn die haar brood verdient met het verkopen van eigen werk + werkzaam te zijn in de kunst en cultuur sector.

Geleerd tijdens de studie

Dat ik meer kan dan ik denk. Op de HKU hebben we geleerd om meer te kijken naar wie ik ben en wil zijn als maker. Hier heb ik een nieuwe passie gevonden voor de autonome kant van het vak. Ik heb veel geleerd van mijn klasgenoten en nieuwe inzichten gekregen. Voordat ik naar de HKU ging kwam ik van het MBO af en had ik een best beperkt beeld van wat grafisch ontwerp nou allemaal kan zijn. Tijdens de studie heb ik gemerkt dat juist het combineren van andere technieken met grafisch ontwerp een hele verrijking kan zijn voor mij als ontwerper.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

‘Tussen mijn muren’ (2022) - Publicatie
‘Tussen mijn muren’ - ‘De Verdieping’ Academie Galerie Utrecht (2022)